Papa: Ortadoğu'daki durumu kaygıyla izliyorum

Papa: Ortadoğu'daki durumu kaygıyla izliyorum

Son haftalarda Ortadoğu’da meydana gelen gelişmelere ilişkin konuşan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, durumu kaygıyla takip ettiğini ifade ederek diyalog ve diplomasi yönünde çağrıda bulundu.

Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını yapan Papa, "Ortadoğu'daki durumu endişeyle ve acıyla takip etmeyi sürdürüyorum" ifadelerini kullanarak "Bunların yerine diyalog ve diplomasi yollarının hakim olmasına izin verin, bu çok şey yapabilir" diye konuştu.

‘HER GÜN DUA EDİYORUM’

Savaşlara ve hak iddia etme mantığına teslim olunmaması gerektiğini dile getiren Papa Franciscus, "Filistin ve İsrail'de barış için her gün dua ediyorum ve bu iki halkın yakın zaman içinde acılara son vermesini umuyorum" ifadesini kullandı.

Papa ayrıca, Ukrayna için de dua ettiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN