Pentagon: Nijer için son kararı vermedik

Pentagon: Nijer için son kararı vermedik

Geçtiğimiz yıldan bu yana askeri cuntayla yönetilen Nijer’de yetkililer, daha önce ABD ile yapılan askeri anlaşmanın yürürlükten kaldırıldığını açıklarken, Pentagon, ülkeden ayrılmaya ilişkin bir kararlarının olmadığını duyurdu.

Nijer’de ABD’nin askeri ve sivil personelin ülkede görev yapmasına izin veren askeri anlaşmanın yürürlükten kaldırıldığını duyuran rejimin açıklamasına ilişkin konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Pat Ryder, "Bu aşamada ABD güçlerinin ayrılmasına ilişkin herhangi bir karar alınmamıştır" dedi.

‘MÜZAKERELER SÜRÜYOR’

Ryder, Nijer'in, "ABD'nin askerlerini ülkeden çıkarmak için bir plan sunacağı" değerlendirmesine ilişkin yorum yapmayacağını söyleyerek, "Bildiğim kadarıyla şu anda devam etmekte olan müzakereler var" ifadelerini kullandı.

Nijer yetkilileri tarafından 17 Mart'ta yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı askeri ve sivil personelin ülkede görev yapmasına izin veren askeri anlaşmanın derhal yürürlükten kaldırıldığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN