Putin'den Tacikistan'a destek açıklaması

Putin'den Tacikistan'a destek açıklaması

Vladimir Putin Tacikistanlı mevkidaşı İmamali Rahman ile telefonda görüştü. Yapılan görüşmede Putin Rahman'a Afganistan sınırındaki durumla ilgili gerekli desteği vermeye hazır olduğunu iletti.

Rusya lideri Vladimir Putin, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile telefonda görüşme sağladı. Putin'in görüşmede mevkidaşına Afganistan sınırındaki durum ile ilgili gerekli desteği vermeye hazır olduğunu teyit ettiği bilgisi geçildi.

Putin, İmamali Rahman ile yaptığı görüşmede Afganistan’daki gerilim bağlamında hem ikili olarak hem de Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) çerçevesinde Tacikistan’a gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu teyit etti.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Sınır bölgesi de dahil olmak üzere Afganistan topraklarındaki silahlı çatışmanın tırmanışa geçmesinin neden olduğu Tacik-Afgan sınırındaki karmaşık durum ayrıntılı olarak ele alındı” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, “Vladimir Putin, Tacikistan'a hem ikili hem de Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü çerçevesinde gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu yineledi” denilirken, liderlerin ayrıca ikili stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerini ileride güçlendirme eğilimini ifade ettikleri, temasların çeşitli düzeylerde devam etmesini kararlaştırdıkları vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN