Putin'in 'her türlü silahı kullanırız' tehdidine Zelenskiy'den yanıt

Putin'in 'her türlü silahı kullanırız' tehdidine Zelenskiy'den yanıt

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 24 Şubat'tan bu yana sürerken Rus lider Putin, ulusa sesleniş konuşmasıyla kısmi askeri seferberlik ilan etti. ''Batı ülkemizi yok etmek istiyor, hedefimiz Donbas'ı özgürleştirmek'' açıklamasında bulunan Putin'in her türlü silahı kullanacaklarını açıklamasının ardından ilk kez konuşan Ukrayna lideri Zelenskiy, "Rusya’nın nükleer silah kullanacağına inanmıyorum" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında neredeyse 7 ay geride kalacak. Rusya Devlet Başkanı Putin, ulusa sesleniş konuşmasıyla bugün kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini ifade ederken, Rusya'nın toprak bütünlüğü için 'her türlü silahı kullanmaya hazır olduklarını' söyledi.

'PUTİN’İN NÜKLEER SİLAHLARI KULLANACAĞINA İNANMIYORUM'

Putin'in kararının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den yeni açıklamalar geldi. Zelenskiy, Rusya’nın nükleer silah kullanacağına inanmadığını söyleyerek, "Putin’in nükleer silahları kullanacağına inanmıyorum. Dünyanın bu silahları kullanmasına izin vereceğini düşünmüyorum. Yine de Putin’in tehditlerine boyun eğmemek gerekiyor. Yarın Putin diyebilir ki Ukrayna dışında Polonya’nın bir kısmını da istiyoruz, aksi takdirde nükleer silah kullanacağız. Bu tavizleri veremeyiz" ifadelerini kullandı.

PUTİN, KISMİ SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün ülke genelinde "kısmi seferberlik" ilan edildiğini açıklayarak, "Yedekte bulunan ve orduda görev yapmış, belirli askeri uzmanlıklara ve deneyime sahip olan vatandaşlar kısmi seferberlik çağrısına tabi olacaktır" açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN