Reuters'tan çarpıcı iddia! Türkiye'den Şam'a ilk resmi ziyaret Fidan'dan

Reuters'tan çarpıcı iddia! Türkiye'den Şam'a ilk resmi ziyaret Fidan'dan

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın son haftalarda Şam’da Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği duyuruldu.

Reuters haber ajansı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın son haftalarda Şam'ı ziyaret ederek, Suriye İstihbarat Şefi Ali Memlük ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ajansın Türkiye ve bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberde, iki istihbaratçının son haftalarda gerçekleştirdikleri çok sayıdaki görüşmenin sonuncusunun yine bu hafta Şam'da yapıldığı belirtildi.

Fidan-Memlük görüşmelerinde iki ülkenin dışişleri bakanlarının bir araya getirilmesinin ele alındığı kaydedildi.

Rusya'nın arabuluculuğu sonucunda bu temasların yoğunlaştığı, Moskova'nın bu çabasının da Ukrayna savaşı nedeniyle giriştiği politika değişikliğini yansıttığı belirtiliyor.

TÜRKİYE MUHALİFLERİ DAHİL ETMEK İSTİYOR

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, "Rusya, Suriye ve Türkiye'nin sorunlarını aşmalarını, hem Türkiye hem Suriye'nin çıkarına olacak belirli anlaşmalara varmalarını istiyor" bilgisini aktardı.

Aynı yetkili, Türkiye'nin bu görüşmelere Suriyeli muhalifleri de dahi etmek istediğini, bunun bu aşamadaki en büyük güçlük olduğunu ifade etti.

Rusya, Beşar Esad yönetimini destekliyor ve 2015 yılından bu yana bu ülkede asker bulunduruyor. Haberde, Ankara-Şam arasındaki bir normalleşmenin, Suriye'deki savaşı yeniden şekillendirebilecek nitelikte olacağı belirtiliyor.

ERDOĞAN: DİPLOMASİYİ TAMAMEN DEVRE DIŞI BIRAKAMAZSINIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Suriye ile ilişkilerin düzeltilmesi noktasında "Şunu bir defa bilmemiz, kabullenmemiz gerekir. Devletler arasında hiçbir zaman siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz. Her zaman her an bu tür diyaloglar olur, olmalıdır. Hatta bir söz var, 'İplikle de olsa bağı koparmayın, o bağ devam etsin." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN