Rus gazeteciden çirkin paylaşım: Kiev'de geçit töreni yaptık

Rus gazeteciden çirkin paylaşım: Kiev'de geçit töreni yaptık

Daha önce de tepki çeken paylaşımlara imza atan Rus gazeteci Simonyan, bu kez de Rusya'nın Ukrayna'nın işgali için harekete geçmesine ilişkin olarak, "Bu standart bir geçit töreni provası. Sadece bu yıl geçit törenini Kiev'de düzenlemeye karar verdiler" paylaşımında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın Donbas bölgesine Rus askerlerinin girdiğini ilan etmesinin ardından tüm dünyanın gözü kulağı tamamıyla Ukrayna'da yaşanılacaklara döndü. Rusya'nın işgal kararı, batılı ülkeler tarafından sert kınama mesajlarıyla karşılandı.

RUS GAZETECİDEN ÇİRKİN PAYLAŞIM

Öte yandan Rus gazeteci Margarita Simonyan'ın işgal için Rusya'nın harekete geçmesi hakkında kendi sosyal medya hesabından yaptığı çirkin paylaşım dikkatlerden kaçmadı. Simonyan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu standart bir geçit töreni provası. Sadece bu yıl geçit törenini Kiev'de düzenlemeye karar verdiler."

TÜRKİYE İLE İLGİLİ SKANDAL AÇIKLAMALARA İMZA ATMIŞTI

Gazeteci Simonyan, daha önce de Türkiye'ye yönelik benzer sözler sarf etmiş ve tepki çekmişti. Simonyan, 3 Ekim 2021 tarihinde Rus devlet televizyonu Rossiya-1 kanalı canlı yayınında skandal açıklamalara imza atmıştı. Simonyan, Türkiye'nin toprak bütünlüğüne yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kars ve Ağrı Dağı'nın Rusya'ya geri dönmesini istiyorum. Utanç verici Kars Antlaşmasına kadar buralar, Rusya'ya aitti… Ben emperyal Rus bilincine sahip bir insanım. Daha önce Rusya'ya ait olan her şeyi geri almak isterdim (!). Daha da utanç verici olan Brest-Litovsk Anlaşması'na göre verilenleri de… O zaman ülkemizin nüfusunun yüzde 30'unu ve büyük toprak parçamızı başkalarına verdik. Ağrı Dağı, Ermenistan'ın ana sembolüdür."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN