Zelenski'den dünya liderlerine çağrı: Ukrayna'yı kurtarmak zorundayız

Zelenski'den dünya liderlerine çağrı: Ukrayna'yı kurtarmak zorundayız

Rusya'nın Ukrayna'ya özel operasyon düzenlemesinin ardından 'Saldırmayacağız, kendimizi savunacağız' diyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, bir açıklama daha yaparak, dünya liderlerini Putin'e yaptırım uygulamaya çağırdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, sosyal medyadan paylaştığı video mesajda, ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştüğünü ve bir anti-Putin koalisyonu kurmaya başladıklarını kaydetti.

'HEP BERABER UKRAYNA'YI KURTARMAK ZORUNDAYIZ'

Dünya liderlerini Putin'e karşı tüm muhtemel yaptırımları uygulamaya, ülkesine askeri yardıma ve Ukrayna hava sahasını Rusya'ya kapatmaya çağırdığını aktaran Zelenski, "Hep beraber Ukrayna'yı kurtarmak zorundayız." ifadesini kullandı.

Zelenskiy, orduya destek için her şeyi yaptıklarını belirterek halkı panik yapmamaya davet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN