Biden, Zelenski ile telefonda görüştü: Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacağız

Biden, Zelenski ile telefonda görüştü: Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacağız

ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefonda görüştü. ABD'nin Ukrayna'ya desteğini yineleyen Biden, "G7 toplantısında müttefiklerimizle birlikte Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacağız" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin kendisine ulaştığını ve telefon görüşmesinin yeni sona erdiğini belirtti.

"Rus askeri kuvvetlerinin gereksiz ve gayrimeşru saldırılarını kınadım" ifadesini kullanan Biden, bugünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Toplantısı dahil uluslararası alanda yapılacak kınamalar konusunda Zelenski'yi bilgilendirdiğini aktardı.

'G7 LİDERLERİ İLE GÖRÜŞECEĞİM'

Biden açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Zelenski benden dünya liderlerini, Putin'in alçakça saldırısına açıkça karşı çıkamaya ve Ukrayna halkına destek vermeye çağırmamı istedi. Yarın (bugün) G7 liderleri ile görüşeceğim, ABD ile ortakları ve müttefikleri Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacak. Ukrayna'ya ve Ukrayna halkına destek ve yardım sağlamayı sürdüreceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN