Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Ukraynalıları orduya katılmaya çağırıyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Ukraynalıları orduya katılmaya çağırıyorum

Rusya'nın işgal için harekete geçmesinin ardından konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Ukrayna'nın her vatandaşı ülkenin geleceğini belirleyecek. Ukraynalıları orduya katılmaya çağırıyorum" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın işgal için harekete geçmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna'nın kuzeyden güneye kadar hava saldırısı ile karşı karşıya kaldığını belirten Zelenski, "Ordumuz ağır bir saldırı ile karşı karşıya. Biz savunma silahları kullanıyoruz kendi egemenliğimizi savunabilmek için" dedi.

"GEREKİRSE KAN DÖKÜLECEK"

Zelenski, Ukrayna'nın her vatandaşı ülkenin geleceğini belirleyeceğini söyleyerek, şu çağrıyı yaptı:

"Ukraynalıları orduya katılmaya çağırıyorum. Eski askerleri de orduya katılmaya çağırıyorum. Ordu arasında yaralılar var. Ülkemizi savunmak için gerekirse kan dökülecek.

Aynı zamanda bu zorlu koşullar altında her şirketin her işletmecinin de geleceğimizi belirlemede durumu söz konusu olacak. Lütfen toplumumuz için çalışın. Ukrayna bankaları ve diğer bankalar gerekli rezervlere sahip."

ZELENSKİ'DEN LİDERLERE TEŞEKKÜR

Öte yandan Zelenski, Ukrayna'yı Rusya karşısında destekleyen ülkelere seslenerek, "Ukrayna'yı destekleyen ve bağımsızlığımızı savunan siyasetçilere teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Zelenski, vatandaşlarına "Aramızda muhalifler yok. Özgürlüğümüzü birlikte savunacağız. Kentlerinizde harekete geçin" diye seslendi.

"RUSYA HALKININ DA SEÇİM ŞANSI VAR"

"Bu sabah tarihe geçti" diyen Zelenski, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünden itibaren dünya tarihinden Rusya kötücül olarak anılacak. Rusya halkına da sesleniyorum. Rusya halkının da bir seçim şansı var. Rusya'daki herkes dışarı çıkıp bu savaşa karşı sesini yükseltebilir. Sesinizi Ruslar olarak yükseltebilirsiniz."

Zelenski, son olarak, "Sevgili Ukrayna'nın güçlü vatandaşları, Rusya'da akrabaları bulunanlar hepiniz harekete geçin, hepimizin harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN