Rus varlıklarını donduran AB’den yeni hamle! 'Rusya'nın bedel ödemesi gerek'

Rus varlıklarını donduran AB’den yeni hamle! 'Rusya'nın bedel ödemesi gerek'

AB, Rusya'nı Ukrayna'ya başlattığı savaş sebebi ile dondurulan 300 milyar avroluk merkez bankası rezervlerine ve Rus oligarkların dondurulmuş 19 milyar avroluk mal varlıklarına el koymayı planlarken, Rusya'nın bedel ödemesi gerektiği konusunda ise ısrarcı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, resmi sosyal medya hesabından devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Videolu paylaşımda bulunan von der Leyen, "Rusya'nın neden olduğu tahribatın bedelini mali olarak ödemesi gerekiyor" ifadelerini kullanarak, Ukrayna'nın şimdiye kadar uğradığı zararın 600 milyar avro olduğunun öngörüldüğünü açıkladı.

"RUS OLİGARKLAR ZARARI KARŞILAMALI"

Von der Leyen'den Rus oligarklara yönelik de bir tavsiye geldi. Leyen, "Rusya ve oligarklarının, Ukrayna'ya verdiği zararı tazmin etmesi ve ülkenin yeniden inşası için gereken masrafları karşılaması gerekiyor" dedi.

19 MİLYAR AVRO DOLDURULDU

Rusya'ya bunu ödetecek araçlara sahip olduklarını vurgulayan von der Leyen, Rusya Merkez Bankası rezervlerinin 300 milyar avrosunu bloke ettiklerini, Rus oligarkların da 19 milyar avroluk parasını dondurduklarını bildirdi.

Von der Leyen, "Ortaklarımızla birlikte kısa vadede bu fonları yönetecek ve onlarla yatırım yapacak bir yapı oluşturabiliriz." dedi.

Söz konusu yapının gelirlerini Ukrayna için kullanabileceklerine işaret eden von der Leyen, "Yaptırımlar kalkınca bu fonlar Rusya'nın Ukrayna'ya verdiği zararın tamamını tazmin etmesi için kullanılmalı. Bunu mümkün kılmak için ortaklarımızla uluslararası bir anlaşma üzerinde çalışacağız" diye konuştu.

Uluslararası ortaklarla bunu gerçekleştirmenin yasal yollarını bulabileceklerini aktaran von der Leyen, "Rusya'nın korkunç suçları cezasız kalmayacak" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN