Rus ordusu savaş suçu işlemeye devam ediyor: Gazetecilerin üzerine kurşun yağdırdılar

Tüm dünya Rusya'nın Ukrayna'yı işgal operasyonunu endişeyle takip ederken Sky News muhabirlerine, Kiev yakınlarında, sabotajcı bir Rus ekibi tarafından pusu kurulup silahlı saldırı düzenlendi. İki gazeteci vuruldu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal operasyonunun onuncu gününe girildi. Bölgedeki akıbetin ne olacağı merakla beklenirken Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yakın bir bölgede Sky News muhabirlerinin yaşadıkları dehşete düşürdü.

Sky News'ten Stuart Ramsey'nin aktardığına göre muhabirler, kasabaya doğru, Ukraynalı askerlerin yok ettiği Rus konvoyuyla ilgili haber yapmak üzere yola çıktı. Yolda, uzaktan, havadan çaprazlama geçen Rus helikopterlerini ve ateş açarken burunlarının yere doğru indiğini aktaran ekip, yolda ilerledikçe alanın hızla savaş bölgesine dönüştüğünden bahsetti.

'YOL GÜVENLİ, GEÇEBİLİRSİNİZ'

Aktarılana göre son Ukrayna kontrol noktası, muhabirlerin arabalarına silah doğrultarak daha ileri gitmemelerini söyledi. Bu nedenle şehir merkezine dönmeye karar veren ekip, yola çıktı. Yolda polis gördüler ve bölgeye doğru kullanacakları yolun güvenli olduğu söylendi. Bir kavşağa doğru yavaşça ilerlerken yolda moloz gördüler ama asker yoktu ve bölge terk edilmiş görünüyordu.

RUSLARDAN KANLI TUZAK

Sonra birdenbire bir patlama oldu. Ardından arabaya bir şey çarptı ve bir lastik patladı. Sonra ön cam çatladı. Kamera operatörü Richie Mockler ön koltuğun ayak boşluğuna sokuldu ve tam saldırı altında kaldılar. Arabanın tamamına mermiler yağdı, ön cam, koltuklar, direksiyon ve gösterge paneli parçalandı.

Ekip, daha sonra öğrendiğine göre, sabotajcı bir Rus ekibi tarafından pusuya düşürüldü. Profesyoneldiler ve kasıtlı olarak araca kurşun yağdırdılar.

İKİ GAZETECİ VURULDU

Bu aşamada Ukrayna ordusunun ateş ettiğini ve bunun bir hata olduğunu düşünen ekip "gazeteciyiz" diye bağırdı ama mermiler gelmeye devam etti. Ekipten iki gazeteci sırtından vuruldu.

Hala ateş hattındayken, beton bir duvara sığınarak arabadan uzaklaşan ekip kapısı açık bir fabrika birimine girerek kaçmayı başardı. Sonra içeri bir bekçi girerek kendilerinden bilgi aldı ve polisi bilgilendirdi. Polisler geldikten sonra gazeteciler Kiev'in merkezine geri döndü.

Hayati tehlikeleri bulunmuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN