Ukrayna: Zaporijya Nükleer Santrali sahası kontrolü Rus ordusuna geçti

Ukrayna: Zaporijya Nükleer Santrali sahası kontrolü Rus ordusuna geçti

Ukrayna Nükleer Düzenlemeler Denetim Kurulu, Rus güçlerinin bu sabah saldırması sonucu yangın çıkan Zaporijya Nükleer Santrali sahasının Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurdu.

Ukrayna Nükleer Düzenlemeler Denetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, bu sabah Rus güçlerinin vurduğu, Avrupa'nın en büyük santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali güç ünitelerinin bütünlüğünü koruduğu, radyasyon durumunda değişiklik tespit edilmediği bildirildi.

Açıklamada, santral sahasının Rus ordusunun kontrolüne geçmesine rağmen santral personelinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

SANTRAL SAHASINDAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi ise santral sahasında çatışmalar sonucu çıkan yangının söndürüldüğünü duyurdu.

Servisten yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre ölü ve yaralı olmadığı aktarıldı.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın en büyük 10 nükleer santralinden biri olarak biliniyor.

Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde ülkenin kuzeyindeki Rus güçleri, Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü ele geçirmişti.

Ülkedeki 4 tesiste 15 faal nükleer reaktöre sahip olan Ukrayna, kullanılan elektriğinin yaklaşık yarısını bu santrallerden sağlıyor.

ZELENSKİY: ÇERNOBİL'DEN 6 KAT BÜYÜK BİR FELAKETE NEDEN OLABİLİRDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus ordusunun nükleer santrale yönelik saldırısına, 'Eğer bir patlama olsaydı Çernobil'den 6 kat büyük bir felakete neden olabilirdi' diyerek felaketin eşiğinden dönüldüğüne dikkat çekti.

Zelenskiy yaptığı açıklamada, "Rus ordusu Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırdı. Rus tankçıları, nereyi vurduklarını iyi biliyordu. Çernobil'den 6 kat büyük bir felaket olabilirdi. Bu bir terördür." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN