Rus işgalinde dokuzuncu gün

Rus işgalinde dokuzuncu gün

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonu dokuzuncu gününde devam ediyor. Son olarak Avrupa'nın en büyük santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali'nde, sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktı. İşte işgal girişiminde dakika dakika yaşanan gelişmeler...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonunun dokuzuncu gününe girildi. İki tarafın heyetlerinin katılımıyla gerçekleşen dünkü müzakere toplantısından sonuç çıkmazken çatışmalar şiddetle devam ediyor.

Bu sabah, Rus güçlerinin yaklaştığı, Avrupa’nın en büyük santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, olayın ciddiyetini vurgulayarak "Rus ordusunu derhal durdurmalıyız. Bir patlama olursa bu her şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur" açıklamasında bulundu.

İşte Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal operasyonunda dakika dakika yaşanan gelişmeler:

4 Mart 2022 Cuma

14:40- Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da 1812 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini bildirdi.

Konaşenkov, şu bilgileri verdi: Operasyonun başlangıcından bu yana toplam 1812 askeri altyapı tesisi imha edildi. Bunların arasında Ukrayna ordusuna ait 65 komuta ve iletişim merkezi, 56 hava savunma füze sistemi S-300, Buk M-1, Osa ve 59 radar istasyonu bulunuyor.

13:25- Rusya’nın en büyük hava yolu şirketlerinden S7, tüm uluslararası uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

S7’den yapılan açıklamada, şirketin 5 Mart itibarıyla tüm uluslararası uçuşlarının iptal edildiği belirtildi.

Yurt dışında uçuşları iptal edilen vatandaşların, ortak hava yolu şirketleriyle dönüş uçuşlarını gerçekleştirebilecekleri bilgisine yer verilen açıklamada, talep edilmesi halinde bilet ücretlerinin de iade edilebileceği kaydedildi.

ABD, Avrupa Birliği, Japonya ve Kanada, Rus uçaklarına hava sahasını kapatmıştı.

11:21- Rus askeri birlikleri, Ukrayna'nın Jitomir kentindeki bir okulu vurdu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 9. güne girildi. Rus ordusu, Ukrayna'nın Jitomir kentindeki bir okulu yerel saatle 09.35'te sıralarında hedef aldı. Cadde üzerinde bulunan okula gerçekleştirilen saldırıda binanın yarısı çöktü. Ukrayna Acil Durum Servisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı aktarıldı

11:17- Binlerce ABD’li, Ukrayna’nın Washington Büyükelçiliğine başvuruda bulunarak Ukrayna ordusuna destek vermek için bu ülkeye gitmek istediğini belirtti.

Yetkili, "Ukrayna’ya gitmek isteyen insanlardan çok sayıda elektronik posta aldık. Şimdi onlara başvuru yapmalarını söylemek üzere geri dönüyoruz." dedi.

Aldıkları elektronik posta sayısının 3 binden fazla olduğunu dile getiren yetkili, "Hepsini tarayıp, gidebilecekleri ayıracağız. Süreç devam ediyor. Farklı mesleki deneyimlere sahip insanlar var. Bazıları eski asker, bazıları ise savaşa katılmadan insani yardımlara destek vermek isteyen sivillerden oluşuyor." diye konuştu.

10.49- Ukrayna Nükleer Düzenlemeler Denetim Kurulu, Avrupa'nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasının Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurdu.

10:27- Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus ordusunda 9 bin 166 askerin öldüğünü, Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait 33 uçak, 37 helikopter, 251 tank, 939 zırhlı araç, 105 top ve 2 hafif sürat teknesinin imha ettiğini açıkladı.

09.06- Rus güçleri Zaporijya Nükleer Santrali'ni vurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ukrayna lideri Zelenskiy ise "Rus ordusunu derhal durdurmalıyız. Bir patlama olursa bu her şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur" dedi.

08.40- Ukrayna’da Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktı. Santralde çıkan yangın ilerleyen saatlerde söndürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN