Zelenskiy'e 1 haftada 3. kez öldürme girişimi

Zelenskiy'e 1 haftada 3. kez öldürme girişimi

Zelenski’ye bir hafta içinde Wagner paralı askerleri ve Çeçenler tarafından yapılmak istenen üç suikast girişiminin engellendiği iddia edildi.

KARAR/ALMANYA

İngiliz The Times gazetesinin iddiasına göre Ukrayna Devlet Başkanı Wolodimir Zelenski’ye karşı bir hafta içinde üç suikast girişimi gerçekleşti. Zelenski’ye karşı planlanan bu suikast girişimlerinin engellendiği açıklandı. The Times’ın iddialarına göre bu suikastları Rus paralı askerleri Wagner grubu ile Kadirov’a bağlı Çeçen gruplarının yapması planlanmış.

Suikastların Rus istihbarat teşkilatı FSB içindeki savaş karşıtı gruplar tarafından Ukraynalılara bilgi sızdırılması sonucu engellendiği de gazetenin verdiği bilgiler arasında. Wagner askerlerinin Kiev’de teşebbüs ettikleri suikast esnasında kayıplar verdiği açıklanırken, Rusların Ukrayna’nın bu istihbarat başarısı hakkında şaşkınlık yaşadığı bildiriliyor.

The Times’da yer alan habere göre ayrıca Kiev’in dış semtlerinden birinde Başkan Zelenski’ye yönelik başka bir suikast engellendi. Ukrayna güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre Çeçen bir saldırgan Başkan Zelenski’ye ulaşamadan etkisiz hale getirildi.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksij Danilow bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada “Bu kanlı savaşa katılmak istemeyen bazı FSB unsurlarından bilgiler aldığımızı onaylayabilirim‘‘ şeklinde konuştu. Danilov bu bilgiler ışığında Kadirov’un özel birliklerinin de yok edildiğini iddia ederken, iddiaları hakkında belgeler sunmadı.

Wagner askerlerinin 6 haftadan beri Kiev’de bulunduğu ve 24 üst düzey Ukraynalı devlet adamını öldürmekle görevlendirildikleri bildiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN