Ukrayna'da siviller gerilla savaşına başladı, Rus birliklerine tuzak kurdular

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, sivil halkta direnmeyi sürdürüyor. Gerilla savaşına başlayan Ukraynalılar, Rus birliklerine tuzak kurup zırhlı araçlarını imha ettiler.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 9. gününden görüntüler gelmeye devam ediyor.

Ukrayna ordusunun yanı sıra sivillerinde olduğu milis güçler de kendi bölgelerinde gerilla taktiği uyguluyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, sivil halk direnmeyi sürdürüyor. Rus ordusunun ilerleyişini durdurmak için köprüleri yıkmak da dahil birçok yöntem uygulayan Ukraynalılar, bu kez gerilla savaşına başvurdu. Ukrayna'nın Poltava kentinin kırsal bölgesinde Ukraynalılar, Rus birliklerinin bulunduğu noktaya özel araçla gitti.

sds.jpg

ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Rusları kışkırtarak peşine takan grup kaçarken, yol kenarında saldırı anını bekleyen diğer bir grup ise güdümlü tanksavar füze ile Rus askerlerine ait zırhlı aracı imha etti.

9 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus güçlerinin son 8 gündeki kayıplarına ilişkin bilgi paylaşıldı. Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan yaklaşık 9 bin askerin öldüğü, Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait 30 uçak, 31 helikopter, 217 tank, 900 zırhlı araç, 90 top ve 2 hafif sürat teknesini imha ettiği belirtildi. Toplam hayatını kaybeden sivil sayısının ise 2 bin olduğu açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN