Rusya Dışişleri Bakanı, ABD'li mevkidaşıyla 24 Şubat'ta görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı, ABD'li mevkidaşıyla 24 Şubat'ta görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile 24 Şubat’ta Cenevre'de görüşeceklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya Güvenlik Konseyi'nde açıklamalarda bulundu. Somut bir tehditle karşı karşıya olduklarını belirten Putin, "Rusya sorunları barışçıl yöntemlerle çözmeye çalışıyor" dedi. Putin ayrıca "Macron ile 2 kez görüştük. Onun da bana verdiği garantiler söz konusu oldu. Ancak ben bu değişiklikleri sorduğumda ise o bana bu değişiklikleri açıkça ifade etmedi" diye ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise "NATO ve ABD'ye taleplerimizi ilettik. NATO açık kapı politikası nedeniyle taleplerimiz reddetti. Güvenlik endişelerimiz göz ardı ediliyor" dedi. Lavrov, ABD'li mevkidaşı ile 24 Şubat'ta İsviçre’nin Cenevre kentinde görüşeceklerini açıkladı.

Lavrov "Şu noktada ikincil unsurlar daha fazla ele alındı bunu görmekteyiz. Elbette temel konuların NATO'nun genişlemesi gibi konuların ikincil unsurlar kadar ele alınmadığını görmekteyiz. Ukrayna krizi geniş kapsamlı ele alınırsa ancak çözülebilir. Batı, temel güvenlik taleplerimizi görüşmeye hazır değil. Batı, NATO'nun genişletilmemesi yönündeki teklifimizi kabul etmeye hazır değil. Ortak tutum için Washington ile konuşmalıyız" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN