Ukrayna, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Ukrayna, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıyıp tanımayacağı konusunda bugün karar vereceğini duyurmasının ardından Ukrayna, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Rusya- Ukrayna sınırından Rostov'a geçmek isteyen 5 Ukraynalının öldürülmesi Moskova-Kiev krizini tehlikeli bir boyuta getirdi. Bu olayın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıyıp tanımayacağı konusunda bugün karar vereceğini duyurdu.

UKRAYNA'DAN ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Putin'in bu açıklamasından sonra Ukrayna sınırları içinde olan Donbas bölgesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN