Rusya, Ekvador'un Rus askeri teçhizatı ABD'ye verme kararını kınadı

Rusya, Ekvador'un Rus askeri teçhizatı ABD'ye verme kararını kınadı

Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün Ekvador'un Ukrayna'da kullanılmak üzere Rus yapımı askeri teçhizatı ABD'ye verme kararını sözleşmenin 'pervasızca' ihlali olarak kınadı. ABD, Ekvador'dan aldığı silahların Rusya'ya karşı savaş alanındaki güçlerini desteklemek amacıyla Ukrayna'ya gönderileceğini söyledi.

RIA haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün Ekvador'un Ukrayna'da kullanılmak üzere Rus yapımı askeri teçhizatı ABD'ye verme kararını sözleşmenin 'pervasızca' ihlali olarak kınadı.

Ekvador hükümeti geçtiğimiz ay Washington'dan "Ukrayna ve Rus hurda metali" olarak adlandırdığı şeyi 200 milyon dolar değerindeki gelişmiş ABD ekipmanıyla takas etme teklifini alacağını açıklamıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre ABD, Ekvador'dan aldığı silahların Rusya'ya karşı savaş alanındaki güçlerini desteklemek amacıyla Ukrayna'ya gönderileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, RIA'ya Ekvador'un kararının dış güçlerin baskısı altında alındığını belirterek, "Böyle pervasız bir karar, Ekvador tarafı tarafından dışarıdan ilgili tarafların ciddi baskısı altında alındı" dedi.

Zakharova, "Ortaklarımız, tedarik edilen ekipmanı belirtilen amaçlar için kullanma ve Rusya tarafının ilgili anlaşmasını almadan üçüncü bir tarafa devretmeme yükümlülüğünü içeren sözleşme hükümlerinin bilincindedir" ifadesini kullandı.

Ekvador'daki yetkililer, Moskova'nın donanım değişimine karşı tavsiyede bulunduğunu ancak yine de bunu yapmaya hakları olduğuna inandıklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN