Rusya, Harkiv’de yasaklı silahı mı kullandı?: Bombalama anında dikkat çeken detay

Kremlin yönetiminin "Faşistleri temizleyeceğiz" bahanesiyle başlattığı işgalin 6. gününde Ukrayna ordusunun ve halkının direnişi sürüyor. Dünya kamuoyunun büyük tepkisini çeken Putin yönetiminin işgal girişimi artarak sürerken, Rus ordusunun Harkiv'de BM tarafından yasaklanmış olan "vakum bombası" kullandığı iddiaları ortaya atıldı.

Ukrayna ordusunun ve sivillerin şiddetli direnişi nedeniyle ilerlemesi durma noktasına gelen Rus ordusunun Harkiv’de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yasaklanmış olan “vakum bombası” adlı silahı kullandığı öne sürüldü.

Rus ordusunun “alev fırlatıcı” olarak adlandırdığı silah füzeyle atılıyor ve yere düşmeden gökyüzünde misket bombası gibi havada dağılarak aynı anda çok sayıda patlama yaratıyor.

Bu patlamaların etkisiyle gökyüzünde yangın oluyor ve çevredeki oksijen tükeniyor, insanlar nefessiz kalarak ölüyor.

Bu silahın Ukrayna’nın ikinci büyük kenti olan ve günlerdir kuşatma altındaki Harkev’e doğru gidişini daha önce CNN televizyonu görüntülemişti.

Dün Harkev’da bu silahın kullanıldığına dair yaygın bir şüphe oluştu, en az 4 sivil bu silah yüzünden öldü. The New York Times gazetesi iki ayrı haberinde bu silahın kullanıldığına dair şüpheleri yazdı.

Silahın Rusya lideri Vladimir Putin’in savaşta sabırsızlık göstermeye başlaması nedeniyle kullanılmış olabileceği öne sürülüyor. Rus ordusu daha önce de Çeçenistan ve Suriye’de sivillere karşı çok acımasız bir savaş yürütmüş, buna benzer silahlar kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN