Yasaklanan bombaları kullandılar mı? İngiltere açıkladı: Rusya kabul etti!

Yasaklanan bombaları kullandılar mı? İngiltere açıkladı: Rusya kabul etti!

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın yasaklanmış olan misket bombalarını Ukrayna’da kullandığını ve bunlarla yangın ve patlamalara neden olduğunu söyledi. Bakanlık ayrıca, Rusya’nın söz konusu bombaları kullandığını kabul ettiğini de açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları bütün yoğunluğuyla devam ederken, savaşta kullanılan silahlar da tartışma konusu oldu. İnsan hakları grupları ve Ukrayna'nın ABD büyükelçisi, Rusya'yı Ukraynalılara misket bombaları ve vakum bombası olarak da bilinen termobarik bombalarla saldırmakla suçladı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, 9 Mart'taki Twitter paylaşımında "Rusya Savunma Bakanlığı TOS-1A silah sistemini Ukrayna'da kullandığını kabul etti. TOS-1A termobarik roketler kullanarak yangına ve patlamaya yol açıyor" dedi.

KULLANILMASI YASAK

BBC Türkçe’de yer alan bir habere göre, Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Oksana Markarova, ABD Kongresi üyeleriyle yaptığı görüşme sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'nın ülkesini işgalinde vakum bombası olarak bilinen termobarik bir silah kullandığını söyledi.

Uluslararası Af Örgütü ve ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) de Rus güçlerinin geniş çapta yasaklanmış misket bombaları kullandığı iddiasını gündeme getirdi.

Amerikalı yetkililer ise Rusya'nın vakum bombası fırlatma sistemlerine sahip olduğunu, ancak bunların kullanıldığını teyit edemeyeceklerini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN