Rusya: Ölen veba laboratuvarı çalışanıyla temaslı birinin hastalandığı iddiası asılsız

Rusya: Ölen veba laboratuvarı çalışanıyla temaslı birinin hastalandığı iddiası asılsız

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu, Sibirya’daki İrkutsk Veba ile Mücadele Enstitüsü’nde çalışan ve geçen hafta hayatını kaybeden 28 yaşındaki Darya Shipilova’nın temaslılarından birinin hastalandığı iddiasını yalanladı. Yaklaşık 5 bin testte tehlikeli patojene rastlanmadığı açıklanırken, Shipilova’nın zatürreden öldüğü ancak hastalığın kaynağının henüz belirlenemediği bildirildi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Sibirya’daki bir veba araştırma laboratuvarında görev yapan ve geçen hafta yaşamını yitiren çalışanla temas eden bir kişinin hastalandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sibirya bölgesindeki İrkutsk Veba ile Mücadele Enstitüsü’nde laboratuvar teknisyeni olarak çalışan 28 yaşındaki Darya Shipilova, 2 Ekim Cuma günü şüpheli bir enfeksiyonun ardından hayatını kaybetti. Shipilova’nın ölümünün ardından olası bir salgına ilişkin endişeler gündeme geldi.

Rospotrebnadzor, sosyal medyada Shipilova ile temas eden kişilerden birinin hastalandığı yönünde paylaşımlar yapıldığını ancak bu iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

YAKLAŞIK 5 BİN TEST YAPILDI

Açıklamada, yaşamını yitiren teknisyenin temaslılarına yönelik kontrollerin tamamlandığı belirtildi. Rospotrebnadzor, “Bulaşıcı bir hastalıkla ilgili herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmedi ve yaklaşık 5 bin laboratuvar testinin sonuçlarında tehlikeli patojenik mikroorganizmaya rastlanmadı” ifadelerini kullandı.

ÖLÜM NEDENİ HENÜZ NETLEŞMEDİ

Rospotrebnadzor, Shipilova’nın ölümünün vebadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda kesin bir bilgi paylaşmadı. Yetkililer, 28 yaşındaki laboratuvar teknisyeninin zatürre nedeniyle yaşamını yitirdiğini, hastalığın kaynağının ise henüz belirlenemediğini açıkladı.

Rus yetkililer salgın riski bulunmadığını belirtirken, olayın ardından uluslararası düzeyde ortaya çıkan endişeler devam etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN