Rusya sivillerin sığındığı okulu vurdu, 400 kişi enkaz altında

Rusya sivillerin sığındığı okulu vurdu, 400 kişi enkaz altında

Rusya ile Ukrayna savaşında Rus ordusu sivillerin bulunduğu yerleşkeleri vurmaya devam ediyor. Bölgeden gelen bilgilere göre, Ruslar sivillerin bulunduğu bir okulu vurdu ve 400 kişi enkaz altında kaldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sonrasında iki ülke arasında 24 Şubat’ta başlayan savaşta, çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sivil yerleşim yerlerini de hedef alan Rus kuvvetleri, daha önce içerisinde sivillerin bulunduğu bir tiyatro binasını ve Türklerin bulunduğu caminin yakınlarını bombalamıştı.

Bölgeden gelen son haberlere göre, Rusya ordusu, Mariupol şehrinde bir okulu vurdu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 12 numaralı sanat okulunda yaklaşık 400 kişinin bulunduğu bildirildi.

"IRKÇI ORDU YENİDEN VURDU"

Mariupol Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Levoberezhny bölgesinde bulunan 12 numaralı sanat okulunun vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Irkçı ordu yeniden insanların Rus bombardımanından sığındığı yeri vurdu. Rus işgalciler, çocukların, kadınların ve yaşlı insanların saklandığı Levoberezhny bölgesinde bulunan ve yaklaşık 400 kişinin bulunduğu 12 numaralı sanat okulunu bombalarla vurdu" denildi.

Enkaz altında kalanların durumun netleştirildiği belirtilen açıklamada, "Rus ordusu, Ukrayna halkına karşı yaptığı soykırımı devam ettiriyor. İnsanlık dışı savaş suçlarını işleyenler hesap verecek" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN