Rusya-Ukrayna savaşı sürerken ABD'li Doktor Kıyamet'ten dikkat çeken açıklama! Nükleer füzenin ilk hedefi olacak kenti açıkladı!

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken ABD'li Doktor Kıyamet'ten dikkat çeken açıklama! Nükleer füzenin ilk hedefi olacak kenti açıkladı!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Rusya'nın yaptığı nükleer uyarıların yankıları da devam ediyor. Tam bu noktada ABD'den kritik bir açıklama geldi. Doktor Doom olarak bilinen Nouriel Roubini, nükleer füzenin hedefindeki ilk kentin ismini verdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı nükleer füze tehdidi devam ederken ABD'de şaşırtıcı bir iddiayı ortaya attı. Doktor Kıyamet olarak tanınan Nouriel Roubini, nükleer füze hedefinde olan ilk kentin ismini söyledi.

2008 yılındaki mali krizi tahmin eden 64 yaşında ki New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü korkutan senaryoyla ilgili şunları söyledi;

'Önümüzdeki on iki ay içinde Rusya'nın Ukrayna'ya karşı taktik nükleer silahlar kullandığı ve ardından NATO'ya saldırdığı ve Rusya ile konvansiyonel bir savaş başlattığımız bir senaryo var.'

Böyle bir senaryoda nükleer füzelerin ABD topraklarındaki ilk hedefinin ülkenin finans başkenti New York olacağını belirten Roubini, 'New York'ta olmak güvenli değil'

New York için asıl tehlikenin nükleer saldırıdan sonra oluşacağının altını çizen Roubini, ilerleyen yirmi yılda New York'un birçok yerinin sular altında kalacağını belirtti.

NÜKLEER SALDIRIDAN KURTULMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

New York Acil Durum Yönetimi Departmanı nükleer saldırıya karşı yapılması gerekenlerin anlatıldığı bir video paylaşmıştı.

'Bir nükleer saldırı oldu. Bana nasıl ve neden diye sorma. Sadece olduğunu bil. Peki şimdi ne yapıyoruz' sözleriyle başlayan videoda yapılacaklar üç başlıkta toplanmıştı.

Nükleer saldırıda yapılması gereken ilk şey korunaklı bir binaya sığınmak olurken, arabaların içerisinde olmak korunmak için ne yazık ki yeterli olmuyor.

Kapılar ile pencerelerin kapalı tutulması konusunda vurgu yapılan videoda, ilk fırsatta temizlenilmesi ve kıyafetlerin değiştirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Bunların ardından ise resmi kanallardaki haberler takip edilmeli.

 rusya füze

2000 KAT DAHA GÜÇLÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından korunan 'Satan 2' füzeleri ülkenin başkenti Moskova'dan fırlatıldığı zaman Avrupa ile ABD'nin başkentine ulaşacak kadar menzile sahiptir.

Bu füzenin ABD'nin II. Dünya Savaşı esnasında Japonya'ya atmış olduğu bombalardan iki bin kat daha fazla güce sahip olduğu biliniyor. Ayrıca füze minimum on nükleer başlığa ev sahipliği yapabilecek durumda.

PUTİN "DURDURULAMAZ VE YENİLENEMEZ" DEMİŞTİ

Putin, 2018 yılındı yaptığı bir konuşmada hipersonik füzelerin 1000 kilometrelik menzilde deniz ile karada bulunan hedefleri vurabildiğini belirtmişti. Füzeyi 'Durdurulamaz ve yenilmez' diye tanıtan Putin, yeni silahlarıyla dünyanın hemen hemen tüm noktalarını vurabileceklerini ve ABD yapımlı bir füze kalkanından kurtulabilecekleri konusunda ısrarcı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN