Rusya-Ukrayna savaşında 33. gün: Birçok kente gece boyu füze saldırısı

Rusya-Ukrayna savaşında 33. gün: Birçok kente gece boyu füze saldırısı

Ukrayna'yı işgal operasyonunun 33. gününde Rusya, artık Donbas bölgesine yoğunlaşacakları açıklamasının aksine Lutsk, Jitomir, Harkov, Rivne kentleri ve başkent Kiev de dahil olmak üzere ülkenin bazı kentlerine gece saatlerinde füze saldırıları düzenledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonu 33. gününde devam ediyor. Rusya, aralarında Ukrayna’nın Lutsk, Jitomir, Harkov ve Rivne kentleri ve başkent Kiev de dahil olmak üzere ülkenin bazı kentlerine gece saatlerinde füze saldırıları düzenledi.

Ukrayna, Rusların, yakıt ve gıda depolarını hedef almaya başladığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz Cuma harekatın artık Donbas bölgesine yoğunlaşacağını duyurmuştu.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında yaşanan dakika dakika gelişmeler:

28 Mart 2022 Pazartesi

18.03- Irpin Belediye Başkanı Aleksandr Markuşin, ülkede Rus saldırısı devam ederken, “Irpin, Rus ordusundan tamamen temizlendi” dedi.

13.51- Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş süreciyle ilgili bilgi paylaştı.

Rus ordusunun Ukrayna'daki askeri altyapı tesislerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirten Konaşenkov, "Ukrayna'da gün içinde uçak saldırılarında 36 askeri altyapı tesisi imha edildi." dedi.

Konaşenkov, Ukrayna’ya ait 5 savaş uçağının da düşürüldüğünü dile getirerek, “Ukrayna’nın Smerç çok namlulu roketatar sisteminden fırlatılan 5 füzesi de Çernobayevka hava sahası yakınlarında havada imha edilmiştir.” ifadesini kullandı.

Bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 308 insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini kaydeden Konaşenkov, “Bugüne kadar toplam 1713 tank, çeşitli zırhlı araç ve 1557 özel askeri araç yok edildi." açıklamasında bulundu.

10.45- Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-28 Mart dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı.

Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 17 bin asker öldürüldü, Ruslara ait 123 uçak, 127 helikopter, 586 tank, 1694 zırhlı araç, 302 top, 95 roketatar sistemi ve 54 hava savunma sistemi imha edildi.

Rus güçleri 1150 araç, 7 gemi ve hafif sürat teknesi, 73 yakıt aracı ve 66 insansız hava aracını da kaybetti.​​​​

08.30- ABD Başkanı Joe Biden, kendisine "Rusya'da rejim değişikliği mi istiyorsunuz?" diye soran gazeteciye "Hayır" diye cevap verdi.

07.06- Rusya'nın denizcilik düzenleme kurumu Rosmorrechflot, Rus haber ajansı RIA Novosti'ye verdiği demeçte, Türkiye'den yola çıkan Rus bandıralı ve 12 denizcinin bulunduğu bir kuru yük gemisinin Karadeniz'de bir imdat sinyalinin ardından Kerç bölgesine çekildiğini söyledi.

04.34- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İstanbul'da yapılacak müzakerelere ilişkin, "Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var." dedi. Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna ile Rusya müzakere heyetleri arasında Türkiye’de yapılacak görüşmelere değindi.

03.38- Ukrayna'nın Volın Bölge Valisi Yuriy Pogulayko, "Lutsk şehrindeki petrol deposunu vuran seyir füzesi Belarus'tan fırlatıldı" iddiasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN