Çavuşoğlu'ndan 'barış masası' açıklaması

Çavuşoğlu'ndan 'barış masası' açıklaması

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 33'üncü günde devam ederken, Bakan Çavuşoğlu'ndan müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılmasıyla ilgili açıklama geldi: Toplantıların kalıcı ateşkesle sonuçlanarak barışa vesile olmasını ümit ediyoruz.

Tüm dünyanın takip ettiği Ukrayna-Rusya Savaşı, 33'üncü güne girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Liderler, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kaldı.

'TOPLANTILARIN BARIŞA VESİLE OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ'

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri neticesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri Türkiye'de bir araya gelecekler. Tarafların Türkiye'ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz. Toplantıların kalıcı ateşkesle sonuçlanarak barışa vesile olmasını ümit ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN