Rusya'dan 'Batı'yla iş birliği' açıklaması: Zorla güzellik olmaz

Rusya'dan 'Batı'yla iş birliği' açıklaması: Zorla güzellik olmaz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın ABD ve Avrupa da dahil tüm ülkelerle iş birliğine ilgi duyduğunu fakat zorla güzellik olmayacağını ve karşılık gördüğü yerlerde iş birliğini genişletme fırsatları arayacaklarını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Sputnik'e bazı açıklamalarda bulundu. Peskov, Rusya'nın herkesle iş birliği arayan bir ülke olduğunu vurgulayarak "Avrupalı partnerlerimizle iş birliği yapmaya ilgi duyuyoruz. ABD ile hem ticaret hem de ekonomi, yatırım ve güvenlik konularında iş birliği yapmakla ilgileniyoruz. Ancak zorla güzellik olmaz. Bu nedenle, elbette Rusya karşılık gördüğü yerlerde iş birliğini genişletmek için fırsatlar arayacak" diye konuştu.

Bir kanattaki iletişim eksikliğinin bir başka kanattaki iletişimle telafi edildiğini ve bunun normal bir uygulama olduğunu söyleyen Sözcü Peskov, bunun Rusya da dahil tüm ülkelerde yaşandığının altını çizdi.

'AVRUPA UZUN VADELİ SÖZLEŞME YAPMADIĞI İÇİN GAZI PAHALIYA ALIYOR'

Peskov, ayrıca Avrupalı ülkelerin Rusya'yla uzun vadeli anlaşmalar yapmayı reddettiği için Rus gazını yüksek fiyattan aldıklarını ifade etti.

Kremlin Sözcüsü, "Devlet Başkanı (Putin), enerji iş birliği konusunda, enerji arzı alanındaki tüm etkileşimlerimizin azami düzeyde şeffaf, yalnızca piyasaya ve uzun vadeli sözleşmelere dayalı olması gerektiğini söyledi. Avrupalılar bunu reddetti ve kabaca söylersek, gazı 300 (dolar) yerine 1300'den alıyorlar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN