Dmitriy Peskov: Lider Fransa değil, onlarla anlaşma yapamayız

Dmitriy Peskov: Lider Fransa değil, onlarla anlaşma yapamayız

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna çevresindeki gerilimi azaltmaya yönelik anlaşma imzaladığı iddiasını yalanladı. Peskov, iddialarla ilgili olarak Fransa'nın, NATO ve AB'de lider olmadığını hatırlattı. Peskov, ''Fransa lider değil. Moskova ve Paris herhangi bir anlaşma yapamaz. Bu kesinlikle imkansız'' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında Ukrayna çevresindeki gerilimi azaltmaya yönelik anlaşma imzalandığı iddialarına yalanlama geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İngiliz Financial Times gazetesinin Rusya Devlet Başkanı Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Ukrayna çevresindeki gerilimi azaltmaya yönelik anlaşma imzaladığı iddialarıyla ilgili olarak konuştu.

Peskov şunları söyledi:

"Financial Times tabi ki yanlış yazdı, temelde yanlış. Mevcut durumda Moskova ve Paris herhangi bir anlaşma yapamaz. Fransa hem Avrupa Birliği üyesi hem de NATO üyesi ve buralarda lider Fransa değil. Liderlik başka bir ülkede. Peki burada ne gibi anlaşmalardan bahsedebiliriz?''

''GERGİNLİĞİN DÜŞÜRÜLMESİNE İHTİYAÇ VAR''

Vladimir Putin ile Emmanuel Macron arasında dün gerçekleşen görüşmenin 5 saatten fazla sürdüğünü hatırlatan Peskov, "Putin ve Macron arasında yapıcı ve gerçekten de kapsayıcı ilişkiler kuruldu. Bu da birbirleriyle konuşmak için çok zaman ayırmalarına izin veriyor. Ayrıca gündemdeki konular gergin.

Gerilimin düşürülmesine çok ihtiyaç var. Çünkü gerginlik, her geçen gün artıyor. Batı ülkeleri Ukrayna'ya askeri birlik, silahla dolu uçak ve askeri teçhizat gönderiyor. Ukrayna bugünlerde askeri manevralar yapıyor ve aldığı yeni ekipman modellerini deniyor. Elbette, tüm bunlar, gerginliğin yeni dalgalarını kışkırtıyor. Bu nedenle, gerginliğin düşürülmesine ihtiyaç var.'' diye konuştu.

uitin-macron.jpg

Putin'le Macron'un Ukrayna zirvesine görüşme yaptıkları masa damgasını vurmuştu

"RUSYA HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIR"

Ukrayna ile yaşanılan krizi Gordion düğümüne benzeten Peskov, Rusya'nın herkesle görüşmeye açık olduğunu vurgulayarak ''Ukrayna'nın güneydoğusunda Gordion Düğümüne dönüşen durumu çözmeye yardımcı olursa, Rusya herkesle görüşmeye hazır olacak'' şeklinde konuştu.

Rusya ve Belarus'un 10-20 Şubat'ta Belarus sınırları içerisinde "Müttefik Kararlılığı-2022" ortak askeri tatbikat düzenleyeceklerini ifade eden Peskov, Rus askeri birliklerinin tatbikatların ardından ülkesine döneceğini bildirdi.

Peskov, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki görüşme tarihinin henüz netlik kazanmadığını aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN