Rusya'nın Harkov'a saldırısında 4 kişi öldü

Rusya'nın Harkov'a saldırısında 4 kişi öldü

Ukrayna'nın Harkov Bölge Valisi Oleh Syniehubov, Rus güçlerinin bu sabah erken saatlerde düzenlediği saldırının can kaybını açıkladı. Vali Syniehubov saldırıda apartmanların ağır hasar gördüğünü belirtirken, dört kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 40 kişinin yaralandığını söyledi.

Rusya tarafından bugün Ukrayna'nın Harkov bölgesine düzenlenen saldırının bilançosu açıklandı. Ukrayna'nın Harkov Bölge Valisi Oleh Syniehubov saldırıda apartmanların ağır hasar gördüğünü belirtirken, dört kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 40 kişinin yaralandığını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, hayatını kaybedenler arasında 56 ve 40 yaşlarında iki kadının da bulunuyor. Yaralılar arasında 10 ve 12 yaşlarında iki çocuk da bulunuyor. Syniehubov, yaralılardan beşinin durumunun ciddi olduğunu söyledi.

İlk bilgilere göre Syniehubov, Rusya'nın saldırıyı gerçekleştirmek için Kh-22 füzelerini kullandığını söyledi. Kendisi daha önce 23 Ocak'ta Rus güçlerinin, ilk başta ölümlerin bildirildiği Kyivskyi ve Saltivskyi bölgelerini hedef aldığını söylemişti.

Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov, ulusal televizyonda saldırı nedeniyle şehrin bazı kısımlarında su, elektrik ve ısının bulunmadığını bildirdi.

Rus güçleri ayrıca diğer bölgelere de saldırı düzenlediği, 88 yaşında bir erkek ve 78 yaşında bir kadının yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan Vali Syniehubov dün Rusya'nın, Harkov Bölgesi'ndeki Kupiansk şehrine düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN