Senegal’de muhalefet lideri tutuklanmıştı: Protestolarda dokuz kişi hayatını kaybetti

Senegal’de muhalefet lideri tutuklanmıştı: Protestolarda dokuz kişi hayatını kaybetti

Senegal’de muhalefet lideri Ousmane Sonko’nun iki yıl hapis cezasına çarptırılmasına karşı düzenlenen protestolarda dokuz kişi hayatını kaybederken, güvenlik yetkilileri, olayları bastırmak için sosyal medya platformlarına kısıtlama getirdi.

Senegal’de muhalefet lideri ve Ziguinchor Belediye Başkanı Ousmane Sonko’nun 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasından sonra sokaklara dökülen göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı.

‘HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK’

İçişleri Bakanı Antoine Felix Abdoulaye Diome, Dakar ve Ziguinchor kentlerinde meydana gelen protestolarda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Şiddet olaylarına dönüşen gösterilerin bastırılması için Facebook, WhatsApp ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına erişim engeli getirildiğini ifade eden Diome, "Senegal hükümeti, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri aldı. Ülkenin her yerinde güvenliği güçlendireceğiz" dedi.

qef.jpg

MAHKEME DEVAM EDİYOR

Ousmane Sonko, Dakar’da dün çıktığı mahkemede 21 yaşından küçüklere karşı ahlaksız davranışta bulunduğu gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, masaj salonunda çalışan bir kadına cinsel istismar ve ölüm tehdidinde bulunma suçlamalarından ise beraat etmişti.

Mahkeme kararının açıklanmasının ardından Sonko’nun partisi PASTEF, halka ülke genelinde sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu. Başkent Dakar’da polis, taş atıp, araçları kundaklayan ve sokaklarda barikat kuran göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti. Şehrin birçok noktasında dumanlar gökyüzüne yükselirken, esnaf gösteriler nedeniyle kepenk indirmişti.

swefv.jpg

Muhalefet destekçileri, hükümetin Sonko’nun 2024 yılında yapılacak seçimlerde aday olmasını engellemek için hapis cezası aldığını öne sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN