Sırbistan lideri Vucic'den Türkiye'ye övgü: Balkanlar'da barışın en önemli partneri

Sırbistan lideri Vucic'den Türkiye'ye övgü: Balkanlar'da barışın en önemli partneri

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u kabul eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'yi Balkanlar'da barış ve istikrarın korunmasının yanı sıra altyapı ve enerji alanında büyük projelerin gerçekleştirilmesinde önemli bir ortak olarak gördüklerini söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belgrad'a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u ve beraberindeki parlamento heyetini kabul etti.

"BALKANLAR'DA BARIŞIN EN ÖNEMLİ ORTAĞI TÜRKİYE"

Cumhurbaşkanı Vucic görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin dinamikleri, ekonomik ilişkiler, enerji güvenliği, yatırımlar ve bölgedeki durumun ele alındığını açıkladı.

turkiye-sirbistan-iliskileri.jpg
Recep Tayyip Erdoğan ve Aleksandar Vucic / 7 Eylül 2022

Görüşme vesileyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarını ilettiğini ifade eden Vucic, Türkiye'yi Batı Balkanlar'da barış ve istikrarın korunmasının yanı sıra sadece Sırbistan'ın değil, tüm bölge ülkeleri vatandaşlarının geniş manada güvenliklerine katkı sağlayan altyapı ve enerji sahalarındaki büyük projelerin gerçekleştirilmesinde önemli bir partner olarak gördüğünü vurguladı.

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

TBMM Başkanı Şentop'un Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ve Ulusal Meclis Başkanı Vladimir Orlic ile de bir araya gelmesi planlanıyor. Şentop, Sırbistan'da dönem başkanlığını Türkiye'nin devralacağı Karadeniz Ekonomik İş Birliği Parlamenter Asamblesinin 60. Genel Kuruluna da katılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN