Son 24 saatte BM’nin 14 personeli daha öldürüldü: İsrail yardım ekiplerini de vuruyor!

Son 24 saatte BM’nin 14 personeli daha öldürüldü: İsrail yardım ekiplerini de vuruyor!

Gazze’de yaşanan insanlık dramının şiddeti her geçen gün artarken, BM yetkilileri, bölgede hizmet veren 14 personelin daha İsrail saldırıları sonucunda yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Filistinliler için yardım ve barınak sağlayan BM kurumu UNRWA, dün itibariyle İsrail saldırıları sonrasında Gazze’de ölen personel sayısının 53’e yükseldiğini duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom, ölen personel için duyulan üzüntünün tarifi olmadığını kaydetti.

BM Genel Kurulu kararıyla 1949’da kurulan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), dün yaptığı açıklamada son 24 saatte 14 personelin daha öldürüldüğünü ve çatışmanın başlangıcı olan 7 Ekim'den bu yana öldürülen toplam personel sayısının, 53'e yükseldiğini duyurdu.

‘YÜZ BİNLERCE KİŞİ KISITLI İMKANLARLA DURUYOR’

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom ölen UNRWA ekipleri için “Filistin'de 53 BM çalışanı arkadaşımızın kaybından duyduğumuz üzüntüyü anlatacak kelime bulamıyorum. Talep ediyoruz, ısrar ediyoruz, ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Bu trajik kayıpları durdurmanın tek yolu barış için çalışmaktır” dedi.

UNRWA, dünkü durum raporunda ayrıca çatışma sebebiyle yaklaşık 640 bin kişinin Gazze Şeridi'ndeki 150 UNRWA tesisinde barındığını belirterek “Aşırı kalabalık koşullar ve yardımın sınırlı olması, yerinden edilmiş kişiler arasında gerilimin artmasına katkıda bulunmakta, koruma ve sağlık risklerini daha da kötüleştirmektedir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN