Dünyanın gözü Orta Doğu'da! İran İsrail'i vurdu

Dünyanın gözü Orta Doğu'da! İran İsrail'i vurdu

İsrail'in İran konsolosluğunu vurması sonrasında İran'dan beklenen saldırı geldi. İran'ın insansız hava araçları fırlatarak İsrail'e saldırı başlattığı aktarıldı. İHA'ların saatler içinde İsrail'de olacağı ifade edildi. İsrailli bir savunma yetkilisi, İsrail’e ateşlenen en az 100 insansız hava aracının İsrail hava sahası dışında ABD tarafından durdurulduğunu söyledi. Son olarak İran'ın BM Temsilciliği, saldırının misilleme olarak gerçekleştiğini ve şu an için tamamlandığını bildirdi.

İsrail’in nisan ayı başında Şam’daki İran Konsolosluğu'na düzenlediği ve ikisi general yedi İranlı yetkilinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından İran’ın karşılık vereceğini açıklamasıyla başlayan gerilim tırmanıyor. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İsrail'e hava saldırısı başlattığını duyurdu.

"İHA'LAR ABD TARAFINDAN DURDURULDU"

İsrailli bir savunma yetkilisi, İsrail’e ateşlenen en az 100 insansız hava aracının İsrail hava sahası dışında ABD tarafından durdurulduğunu söyledi.

YÜZDEN FAZLA İHA GÖNDERİLDİ

İsrail devlet televizyonu, İsrailli yetkililerin bir kaç gün sürecek çatışmalara ve karşılık vermeye hazırlandığını bildirirken, ordu İran’ın yüzden fazla İHA gönderdiğini duyurdu.

İRAN: SİYONİST REJİMİN TOPRAKLARINDAKİ BAZI HEDEFLERİ VURDUK

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca insansız hava aracı (İHA) ve füzeyle saldırı düzenlediklerini duyurdu. İran devlet televizyonuna göre, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından bildiri yayımlandı.

Bildiride "İsrail'e yönelik İHA saldırısı, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, siyonist rejimin topraklarındaki bazı hedefleri onlarca İHA ve füzeyle vurdu." ifadesine yer verildi.

İRAN: MESELE SONUÇLANMIŞTIR DİYEBİLİRİZ

İran’ın BM Misyonu tarafından yapılan açıklamada, “İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran’ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı” ifadeleri kullanıldı.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABDULLAHİYAN: ABD’YE GEREKLİ UYARILARI YAPTIK

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Şam’da İran Konsolosluğu’nu hedef alması ve bu saldırıya İran’ın karşılığı ele alındı.

Abdullahiyan görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail rejiminin Şam’da İran Konsolosluğunu hedef alması ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesini ele aldık. Ülkemizin konuya ilişkin duruşunu aktardım. ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptığımızı vurguladım. Ayrıca Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapılan görüşmede uluslararası, bölgesel ve Gazze’deki son gelişmeler ele alındı” dedi.

9053676a.jpg
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan

NETANYAHU: HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ

İHA saldırısına ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Savunma sistemlerimiz yerleştirildi ve hem savunma hem de saldırı konusunda her türlü senaryoya hazırız" dedi. ABD, İngiltere ve Fransa'nın kendilerine destek verdiğini belirten Netanyahu, "Kim bize zarar verirse biz de ona vereceğiz. Kendimizi her türlü tehdide karşı savunacağız ve bunu sakin ve kararlı bir şekilde yapacağız" diye konuştu.

İSRAİL'DE SAVAŞ KABİNESİ TOPLANDI

İsrail'de savaş kabinesi, İran'ın insansız hava aracı (İHA) saldırısı başlatmasının ardından bir araya geldi. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başkanlığında Tel Aviv'de toplanan savaş kabinesi, İran'dan başlatılan İHA saldırısını ele alıyor.

9054185.jpg

BEYAZ SARAY'DAN İSRAİL'E DESTEK

İran'ın saldırısının ardından Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada "İran, İsrail’e hava saldırısı başlattı. İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek." denildi.

KUDÜS SEMALARINDA YER YER PATLAMALAR GÖRÜLDÜ

İran'ın İsrail'e insansız hava araçlarıyla saldırı başlattığını duyurmasının ardından Kudüs semalarında yer yer patlamalar görüldü.

9054262.jpg

İSRAİL HAVA SAHASI KAPATILACAK

İsrail hava sahasının, İran'dan başlatılan insansız hava araçları (İHA) saldırısı nedeniyle geçici olarak kapatılacağı bildirildi. Açıklamada, uçuşların ne zaman yeniden başlayacağına ilişkin bilgi verilmedi.

İSRAİL'DE SİRENLER ÇALDI

İran'ın başlattığı saldırı sonrası İsrail'in birçok bölgesinde sirenler çalarken, gökyüzünde yer yer patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran'ın saldırısı sonrası ülkenin güneyi ve kuzeyi dahil birçok bölgesinde uyarı sirenleri çaldı.

TEL AVİV SEMALARINDA YER YER PATLAMALAR GÖRÜLDÜ

İran'ın İsrail'e insansız hava araçlarıyla saldırı başlattığını duyurmasının ardından Tel Aviv semalarında yer yer patlamalar görüldü.

9054240.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN