Netanyahu Savaş Kabinesi'ni feshetti

Netanyahu Savaş Kabinesi'ni feshetti

İsrailli bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre İsrail'in Savaş Kabinesi dağıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'de başlayan Filistin'e yönelik saldırılar sonrasında kurulan Savaş Kabinesi'ni feshetti.

İsrailli bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, merkezci eski general Benny Gantz'ın hükümetten ayrılmasının ardından altı üyeli ve 7 Ekim sonrasında kurulan Savaş Kabinesi'ni feshetti.

ÇATLAKLAR DERİNLEŞİYOR

Reuters'ta yer alan habere göre; bu karar, Netanyahu'nun koalisyon hükümetinde derinleşen çatlakların bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Netanyahu'nun savaş kabinesini feshetme kararı, Gantz'ın ayrılmasıyla birlikte beklenen bir hamle olarak görülüyor. Eski genelkurmay başkanı ve Savunma Bakanı olan Benny Gantz, merkezci bir figür olarak hükümetin denge unsurlarından biriydi.

AŞIRI SAĞCI KANATTAN GELEN BASKILAR

Netanyahu, hükümetin aşırı sağcı kanadından gelen baskılarla da karşı karşıya kaldı. Koalisyonun milliyetçi-dindar ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, savaş kabinesine dahil olma taleplerini dile getirmişlerdi.

Bu hamlenin ABD de dahil olmak üzere uluslararası ortaklarıyla arasındaki gerginliği artırması bekleniyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN