Rusya yine sivilleri hedef aldı: 5 tren istasyonuna saldırı

Rusya yine sivilleri hedef aldı: 5 tren istasyonuna saldırı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 61 gündür sürerken, Rus ordusu yine sivilleri vurdu. Ukrayna Demiryolları, ülkenin orta ve batısında 5 istasyona saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 2 ay geride kalırken Nisan ayı başlarında Donbas'taki Kramatorsk tren istasyonuna füzeler yağdıran Rus ordusu, bir kez daha Ukrayna'daki tren istasyonlarını hedef aldı.

Donetsk'e saldırılarını artıran Rusya Kramatorsk'ta, binlerce kişi tren istasyonunda tahliye edilmeyi bekliyordu. Öğle saatlerinde sivillerin beklediği istasyonu vuran iki füze, en az 50 kişiyi katletti.

Donetsk Valisi Pavlo Kirilenko, saldırıda yaşamını yitirenlerin 10'unun çocuk olduğu bilgisini verdi. Yüzlerce yaralı ise kentteki hastanelere ulaştırıldı.

Öte yandan Ukraynalı yetkililer, Rus işgalcilerin saldırıda Tochka-U füzeleriyle misket bombası fırlattığını duyurmuştu. Bugün ise Ruslar Ukrayna'nın batısında ve merkezindeki 5 tren istasyonunu top ateşine tuttu.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Ukrayna Demiryolları Şefi Oleksander Kamyshin, bir saatlik süre içinde beş farklı tren istasyonuna saldırılar düzenlendiğini açıkladı.

Ülkenin batısı ve doğusundaki beş tren istasyonuna yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN