Ukrayna'da tren istasyonu saldırısına AB ve İngiltere'den sert tepki

Ukrayna'da tren istasyonu saldırısına AB ve İngiltere'den sert tepki

Rus ordusu, Donetsk bölgesine bağlı Kramatorks'ta sivillerin tahliyesi için kullanılan bir tren istasyonunu vurdu. Roket saldırısında 4'ü çocuk 39 sivil insan öldü, 100'den fazla yaralı var. Rusya'nın reddettiği füzeli saldırıya ilişkin AB ve İngiltere'den açıklama geldi. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss "Rusya ve Putin'den hesap soracağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminde 44'üncü güne girilirken, Ukrayna'dan acı bir haber geldi.

Ukrayna Devlet Demiryolları (Ukrzaliznytsia) Müdürü Oleksandr Kamyshin, Rus ordusunun Kramatorsk kentindeki sivillerin tahliye için beklediği tren garına saldırı gerçekleştirdiğini, 4'ü çocuk 39 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

sar.jpg

ZELENSKİY'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de, tren istasyonunun Rus ordusunca "Toçka-U" füzesi ile vurulduğu bilgisini paylaştı.

Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 30'dan fazla sivilin öldüğü, 100'den fazla sivilin yaralandığı saldırıyla ilgili, "Binlerce sivil Ukraynalının tahliye edilmeyi beklediği Kramatorsk tren istasyonunu Toçka-U füzesiyle vurdular. Ruslar yöntemlerini terk etmiyor. Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun oldukları için sivillere saldırıyorlar. Bu, sınırı olmayan bir kötülüktür ve eğer cezalandırılmazsa asla durmayacaktır." ifadelerini kullandı.

KREMLİN SALDIRIYI REDDETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov ise, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarını vurduklarını doğrulamış fakat saldırıların Ukrayna birliklerine gelen askeri teçhizat ve silahları imha etmek amacıyla yapıldığını öne sürmüştü.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Kramatorsk kentinde bulunan tren istasyonunu roketle vurduğu haberlerini inkar etti.

'RUSYA VE PUTİN'DEN HESAP SORACAĞIZ'

Rus ordusunun saldırısının ardından Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere Rusya'ya sert tepki gösterdi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya ordusunu bölgeyi tahliye eden sivillerin kullandığı tren istasyonunu vurmakla suçladı. Michel, 30 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin "dehşete düştüğü" yönünde ifadeler kullanırken Rusya'ya yönelik yaptırımların da yolda olduğu mesajı verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss da füze saldırısına ilişkin twitter hesabından açıklama yaparak Rusya'nın savaş suçu işlediğini savundu; "Rusya ve Putin'den hesap soracağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN