Rusya'dan 'tahıl sevkiyatı' övgüsü: Güvenin ana faktörü Türkiye

Rusya'dan 'tahıl sevkiyatı' övgüsü: Güvenin ana faktörü Türkiye

Rusya'nın 'tahıl koridoru' anlaşmasından çıkması üzerine Türkiye diplomasi trafiğini artırmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın yeniden anlaşmaya döndüğünü açıklamıştı. Kremlin Sarayı, Moskova'nın tahıl sevkiyatına izin veren protokole dönmesini "Türkiye'nin varlığı, anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür" açıklamasıyla değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde Sivastopol'da Rusya'nın Karadeniz filosuna saldırı düzenlendiğinin açıklanması sonrası Moskova'nın Ukrayna limanlarından Karadeniz üzerinden gıda ve gübre taşınmasını öngören tahıl anlaşmasına katılımını askıya alındığı açıklanmıştı.

Daha sonra diplomasi trafiğini artıran Türkiye'nin çabaları sonuç vermiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın yeniden anlaşmaya döndüğünü ifade etmişti.

"RUSYA TAHIL ANLAŞMASINA GERİ DÖNMÜŞTÜR"

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın Karadeniz tahıl koridorunu askeri amaçlarla Rusya'ya karşı kullanmayacağına dair yazılı garanti alındığı vurgulanırken, “Rusya, tahıl anlaşmasına geri dönmüştür” ifadelerine yer verilmişti. Bakanlık, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden başlamasının Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğu sayesinde gerçekleştiğinin altını çizerken, bu sayede Rusya'ya karşı askeri operasyonlar yürütmek için tahıl koridorunun kullanılmaması konusunda Ukrayna'dan 1 Kasım 2022’de gerekli yazılı garantileri almanın mümkün olduğunu ifade etmişti.

Bakanlık mesajında, “Rusya Federasyonu şu anda alınan garantilerin yeterli göründüğüne inanmakta ve anlaşmanın uygulanmasına devam etmektedir” denilmişti.

RUSYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Kremlin açıklamasında "Türkiye’nin tahıl anlaşmasının yeniden başlamasındaki varlığı, anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN