Bakanlık duyurdu: Tahıl koridorundan taşınan tahıl miktarı 10 milyon ton

Bakanlık duyurdu: Tahıl koridorundan taşınan tahıl miktarı 10 milyon ton

MSB, tahıl sevkiyatı kapsamında 2 Kasım'dan bu yana 21 geminin Ukrayna limanlarından çıktığını belirterek şu ana dek taşınan tahıl miktarının 10 milyon 315 bin tonu geçtiğini duyurdu. Söz konusu sevkiyatla ilgili konuşan Tarım Bakanı, tahılın yüzde 60'ının Avrupa'ya gittiğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan tahıl sevkiyatına yönelik yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tahıl sevkiyatının devam edeceğini açıkladığı 2 Kasım 2022'den bu yana toplam 51 geminin Ukrayna limanlarına gittiği, 21 geminin de Ukrayna limanlarından çıkış yaptığını ifade etti.

Söz konusu açıklamada, şu ana kadar taşınan tahıl miktarının ise 10 milyon 315 bin tonu geçtiği bildirildi.

TAHILIN YÜZDE 60'I AVRUPA'YA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de katıldığı bir programda ilgili sevkiyata ilişkin şu şekilde konuştu:

Bugüne kadar bu koridor üzerinden sevk edilen 10 milyon ton tahılın yüzde 60’ı Avrupa’ya, yüzde 27’si Asya’ya, yüzde 13’ü Afrika ülkelerine gitmiştir. Türkiye olarak tahıl sevkiyatından en az gelişmiş ülkelerin daha fazla yararlanması üzerinde özellikle durmaktayız.

'RUSYA'DAN ALDIĞIMIZ BUĞDAYI AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERE VERECEĞİZ'

Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanı'mız, yapılacak G-20 Zirvesi’nde konuyu gündeme getirecek. Ticaret Bakanlığı'mızla da müşterek olarak yürüteceğimiz yeni bir çalışmanın içindeyiz. Rusya’dan alınacak bedelsiz buğdayı, işlendikten sonra az gelişmiş ülkelere bedelsiz vermeyi hedefliyoruz. Bizler bu süreçlerde milletimize ve devletimize yakışanı yaptık yapıyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN