Bakan Kirişçi'den 'tahıl koridoru' açıklaması: Gıdanın çoğu Avrupa'ya gidiyor

Bakan Kirişçi'den 'tahıl koridoru' açıklaması: Gıdanın çoğu Avrupa'ya gidiyor

Tahıl koridoru projesiyle ilgili konuşan Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, dün itibariyle tahıl koridorundan 442 geminin geçtiğini açıkladı. Bakan Kirişçi, Ukrayna’dan çıkarılan tahıl ve gıda ürünlerinin yaklaşık olarak yüzde 60’ının Avrupa’ya gittiğini, yüzde 40'ının diğer kıtalar arasında dağıtıldığını söyledi.

Edirne’de Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan gıda krizine çözüm üretmek adına yapılan "tahıl koridoru" projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dün itibarıyla tahıl koridoru hattından 442 geminin geçtiğini bildiren Bakan Kirişçi, bu gemilerle tahıl ve diğer gıda ürünlerinin Ukrayna’dan dışarı çıkarıldığını söyledi.

'ÇOĞU AVRUPA'YA GİDİYOR'

Bakan Kirişçi, Ukrayna’dan çıkarılan tahıl ve gıda ürünlerinin yaklaşık olarak yüzde 60’ının Avrupa’ya, yüzde 21,5’inin Asya’ya, yaklaşık yüzde 13’ünün Afrika’ya ve yaklaşık yüzde 6’nın da Orta Doğu’ya gönderildiğini açıkladı.

'YENİ BİR UYGULAMA İÇİN ÇALIŞILIYOR'

Birleşmiş Milletler listesinde yer alan ve en fazla ihtiyaç duyan ülkelere tahıl ve diğer gıda ürünlerinin oldukça düşük ulaştığını vurgulayan Kirişçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme gerçekleştirdiğini ve yeni bir uygulamanın hayata geçmesi için çalışma yürütüldüğünü anlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN