Sonunda bu da oldu! 1984 romanı Rusya'yı anlatıyor gerekçesiyle yasaklandı

Sonunda bu da oldu! 1984 romanı Rusya'yı anlatıyor gerekçesiyle yasaklandı

Belarus, bir "totaliter rejim hicvi" olan, George Orwell'ın kült distopya romanı 1984'ü yasakladı. Ukraynalı gazeteci Anastasiia Lapatina, bu hamlenin nedeninin "romanda anlatılan devletin Rusya'ya benzemesi" olduğunu öne sürdü.

Belarus, 20. yüzyılın en etkili romanlarından olan, George Orwell'ın kült distopya romanı "1984" için yasaklama kararı çıkarttığını açıkladı. Belarus'un haftalık gazetesi Nasha Niva'da yayımlanan haberde güvenlik güçlerinin, yayıncı ve kitapçı Andrei Yanushkevich'i gözaltına aldığı ve 1984 başta olmak üzere yaklaşık 200 kitaba el konulduğu bildirildi. Gazete, Orwell’ın 1984 kitabının satışını durdurmak için hükümetten resmi bir uyarı geldiğini de yazdı.

'YASAKLANDI ÇÜNKÜ RUSYA'YA BENZİYOR'

Kayıp Rıhtım'da yer alan habere göre; kült romanın yasaklanması haberine sosyal medyada tepki yağarken Kyiv İndependent’tan Anastasiia Lapatina, kitabın, Rusya’ya çok benzediği için yasaklandığını iddia etti.

Totaliter rejimlere sert eleştirilerde bulunan distopik roman, devletin elindeki sonsuz bilgi kontrolüyle rejimin propagandasını nasıl yaptığını ve halkı nasıl manipüle ettiğini anlatıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN