Tarihi ziyaret: İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, BAE'de

Tarihi ziyaret: İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, BAE'de

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Abu Dabi Veliaht Prensi'nin daveti üzerine BAE'ye gitti. Herzog, ülkesinin BAE ile yaptığı normalleşme anlaşması sonrası Abu Dabi’yi ziyaret eden ilk İsrail Cumhurbaşkanı oldu.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve First Lady Michal Herzog, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın davetlisi olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitti.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog BAE'ye gitmeden önce yaptığı açıklamada, "Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayed'in daveti üzerine Birleşik Arap Emirlikleri’nde temaslarda bulunacağım" dedi.

'TEK ALTERNATİF BARIŞ'

İsrail'le barış anlaşması imzalayan ve tüm bölgeye barışın tek alternatif olduğu mesajını gönderen Herzog, "Cesareti ve cesur liderliği için ona iyi dileklerimi sunuyorum" dedi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett Aralık ayında BAE'yi ziyaret etmişti.

BAE, Bahreyn ile birlikte 2020'de Beyaz Saray'da İsrail ile ABD aracılığında "İbrahim Anlaşmaları" adı verilen normalleşme anlaşmaları imzaladı. İki Körfez ülkesi ve İsrail, İran ve bölgedeki müttefik güçleri hakkında ortak endişeleri paylaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN