Çavuşoğlu'nun İsrailli mevkidaşı ile görüşmesi İsrail basınında: 13 yıl sonra ilk

Çavuşoğlu'nun İsrailli mevkidaşı ile görüşmesi İsrail basınında: 13 yıl sonra ilk

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile yıllar sonra ilk defa telefonda görüştü. İsrail basını ikilinin görüşmesine büyük yer ayırırken Lapid'in Çavuşoğlu'ndan 13 yıl aradan sonra ilk defa telefon aldığını ve iki ülke arasında buzların eridiğini yazdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile telefon görüşmesi yaptı.

Mevkidaşların telefon görüşmesine gündemde geniş yer verilirken The Times of Israel, bilindiği kadarıyla 13 yıl sonra ilk defa iki ülkenin dışişleri bakanının telefonda görüştüğünü aktardı.

Haaretz gazetesi de Lapid'in yıllar sonra ilk defa Çavuşoğlu'ndan bir telefon aldığını aktardı.

Gazete bu görüşmenin iki ülke arasında eriyen buzlara dair bir başka işaret olduğunu aktardı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ofisinin The Times of Israel gazetesine aktardığına göre; Çavuşoğlu, telefonda Kovid-19'a yakalanan mevkidaşı Lapid'in sağlık durumunu sordu.

10 günden fazla bir süre önce koronavirüse yakalanan Lapid'in karantinası bu hafta başında bitmişti.

Öte yandan kayıtlara göre iki ülkenin dışişleri bakanları arasında en son telefon görüşmesi 2008 yılında gerçekleşmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN