Teslim ol, 40 bin euroyu al

Teslim ol, 40 bin euroyu al

Ukrayna, ülkelerini işgal eden Rus askerlerini parayla ikna etmeye çalışıyor. 'Milyon' kod adı verilen yeni projeye göre teslim olan her Rus askerine 40 bin euro verilecek.

KARAR HABER MERKEZİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Rus askerlerine pazartesi günü "Hayatınızı kurtarın evinize dönün" çağrısı yapmıştı. Ukrayna hükümeti şimdi de Rus askerlerini vazgeçmeleri konusunda motive etmek için yeni bir yöntem uygulamaya soktu. Teslim olan Rus askerleri yargılanmayacak ve kendilerine para verilecek.

Alman Spiegel Online sitesinde yer alan habere göre, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov Facebook üzerinden yaptığı açıklamada teslim olan Rus askerlerine yaklaşık 40 bin euro para verileceğini söyledi. IT Endüstrisi tarafından finanse edilen aksiyona göre teslim olan Rus askerlerinin beyaz bayrakla teslim olması ve “Milyon‘‘ şeklindeki parolayı söylemesi yeterli

Resnikov paylaşımında “İşgalci olmayı reddeden herkes barışı bir adım daha yaklaştırır. İşgalciliği tercih edenler için merhamet olmayacak‘‘ dedi.

Öte yandan Ukrayna hükümetinin açıklamalarına göre bu zamana kadar 200 Rus askeri teslim oldu. Sorgu videolarında bu askerlere “bir manevraya katılacakları“ söylenmiş. Rus askerlerin bir savaşa gittiklerinin farkında olmadıkları bildiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN