Zelenskiy'den Rus askerlere 'Ülkeyi terk edin' çağrısı: Komutanlarınıza güvenmeyin

Zelenskiy'den Rus askerlere 'Ülkeyi terk edin' çağrısı: Komutanlarınıza güvenmeyin

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askerlerine "Silahınızı bırakın ve gidin. Komutanlarınıza güvenmeyin, propagandacılarınıza güvenmeyin. Sadece hayatınızı kurtarın" diyerek seslendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'yla Belarus'taki müzakere öncesi sosyal medyada hesabından yayınladığı yeni videoda konuştu.

Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Başkanlığa gittiğimde her birimizin 'Cumhurbaşkanı' olduğunu söyledim. Çünkü hepimiz devletimizden sorumluyuz. Güzel Ukrayna'mız için. Ve şimdi her birimiz birer savaşçıyız ve her birimizin kazanacağından eminim. Ukrayna'ya zafer!"

DÖRT GÜNDE 16 ÇOCUK ÖLDÜ

Zelenskiy, ayrıca "Rus işgalcilerin bize karşı işlediği her bir suç bizi daha çok birleştiriyor" açıklamasında bulundu ve son dört gün içinde 16 çocuğun öldüğü, 45 çocuğun yaralandığı bilgisini paylaştı.

AB'YE ÇAĞRI

Öte yandan Zelenskiy AB'ye Ukrayna'yı derhal üye yapmaları çağrısında bulundu.

ASKERİ MAHKUMLAR SERBEST KALACAK

Zelenskiy, gerçek askeri deneyime sahip savaşçıların suçlarını telafi edebilmeleri için serbest bırakılma kararının alındığını doğruladı.

RUS ASKERLERİNE SESLENDİ

Rus askerlerine seslenen Zelenskiy, "Silahınızı bırakın ve gidin. Komutanlarınıza güvenmeyin, propagandacılarınıza güvenmeyin. Sadece hayatınızı kurtarın" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN