Teslimatı ABD engeline takılmıştı: Pakistan, Türkiye'den alacağı helikopterden vazgeçti

Teslimatı ABD engeline takılmıştı: Pakistan, Türkiye'den alacağı helikopterden vazgeçti

Pakistan, teslimatta yaşanan uzun süreli gecikme sebebiyle 2018 yılında Türkiye'den sipariş ettiği taarruz helikopteri almaktan vazgeçtiğini ve Çin'le görüşmelere başladığını açıkladı. Helikopterlerin teslimatı ABD'nin ihracat izni vermemesinden dolayı gecikti.

Pakistan, ABD'nin ihracat izni vermemesi sonucu 2018 yılında Türkiye'den sipariş ettiği T129 ATAK taarruz helikopterlerini teslimatta yaşanan gecikmeler nedeniyle satın almaktan vazgeçti.

Sözcü gazetesinin aktardığına göre; Pakistan Ordu sözcüsü Tümgeneral Babar İftihar, dün düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yle anlaşmanın iptal edildiğini ve Çin'den J-10 savaş uçağı almaya karar verdiklerini açıkladı.

Pakistan, 2018'de 30 adet T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri satın almak için Türkiye'yle 1,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Ancak helikopterlerin teslimatı ABD'nin engeline takılmıştı.

ABD yapımı motor kullanılan ATAK helikopterinin başka bir ülkeye ihracatı için ABD’den izin alınması gerekiyor.

KALIN, 'KAYBEDEN ABD OLACAK' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz mart ayında konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada "ABD, Pakistan'a yapmayı planladığımız savaş helikopteri satışını engelledi. Bu muhtemelen söz konusu ihalenin Çin'e gitmesine neden olacak ve burada kaybeden ABD olacak" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN