Bakan Çavuşoğlu: 3 uçak yarın geliyor

Bakan Çavuşoğlu: 3 uçak yarın geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin yangınla mücadele amacıyla kiraladığı 4 helikopterin Isparta'ya indiğini açıkladı. Çavuşoğlu ayrıca 2'si İsrail'den kiralanan biri Azerbaycan'dan gelecek 3 uçağın da yarın Türkiye'de olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir şirketin İsrail'deki bir şirketten kiraladığı 2 uçağın yarın geleceğini belirterek, "Ukrayna'dan özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 helikopter Isparta Havalimanı'na indi." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirme toplantısı öncesi açıklama yaptı.

Antalya'da kuvvetli rüzgar ve düşük nem oranının yangını söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, havadan ve karadan mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Ekiplerin zorlu mücadele verdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Manavgat'taki yangınlarda 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2'si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500'den fazla personelle çalışmayı sürdürdük. Ekiplerimiz cansiperane çalışıyor. Kontrol altına alınan bölgelerde soğutma çalışması yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Farklı ülkelerden uçak, helikopter ve ekipmanların geldiğini bildiren Çavuşoğlu, "Bir şirketimizin, İsrail'deki bir şirketten kiraladığı 2 uçak da yarın ülkemize gelecek. Uçuş izinleriyle ilgili tüm işlemleri tamamladık." diye konuştu.

Azerbaycan'dan daha önce gelen ekibin Muğla bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Çavuşoğlu, "Azerbaycan'dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler." ifadesini kullandı.

4 HELİKOPTER KİRALANDI

Özel bir şirketten helikopter kiraladıklarına değinen Çavuşoğlu, "Ukrayna'dan özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 helikopter Isparta Havalimanı'na indi. Bu akşamdan itibaren yangın söndürme çalışmalarına katkı sağlayacak." dedi.

Bazı ülkelerin yardım göndereceğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Pakistan, Polonya, Gürcistan, Kazakistan, Bosna Hersek, ABD, Kanada ve Japonya, Kızılaç ve Kızılay Federasyonlarından bazı yardım teklifleri geldi. Bu ülkelere ihtiyaçlarımızı söyledik. Uçak ve helikopter, havadan desteğe ihtiyaç olduğunu söyledik. O ülkelerden yanıt bekliyoruz. İhtiyaca göre gelen önerileri değerlendireceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN