Trump'tan sunucuyu şaşırtan Çin övgüsü

Eski ABD başkanı Donald Trump, Candace Owens ile 24 Aralık'ta The Daily Wire'de yayınlanan bir röportajda, Owens'ın Çin'i kötü bir şekilde anması üzerine Trump araya girerek ABD'nin eğitim sistemini eleştirdi ve Çin'i de öven konuşmasının ardından sunucunun yüzündeki ifade de sosyal medyada viral oldu. Ayrıca sosyal medyada birçok kişi de Trump'ı Maocu ilan etti.

Eski ABD başkanı Donald Trump, Candace Owens ile 24 Aralık'ta The Daily Wire'de yayınlanan bir röportaja katıldı. Röportaj esnasında Candace Owens'ın Çin'i kötü bir şekilde anması üzerine Trump araya girdi. ABD'nin eğitim sistemini eleştirirken, Çin'i de öven Trump'ın konuşmasından sonra sunucunun yüzündeki ifade de sosyal medyada viral oldu. Trump da kullanıcılar tarafından Maocu ilan edildi.

Röportajda konuşulan konuların çoğunluğunu pandemi ve Koronavirüs (Kovid-19) aşıları oluştururken, internetin dikkatini çeken diğer kısmı ise Trump'ın, ABD ve Çin eğitim sistemlerini karşılaştırması oldu.

gg.jpgProgramdaki o şaşkın an

'ÇİN'İN EĞİTİM SİSTEMİ BİZİMKİNDEN ÇOK DAHA İYİ. BİLİYOR MUSUN?'

Programda Trump, çocukları okullarına giderken şehrin yer yerinde maske ile görmek zorunda olmaktan dolayı mutsuz olduğunu ifade etti. Bunun üzerine Owens, kötü gördüğü bu örneği 'Sanki Çin gibi' şeklinde nitelendirince Trump araya girdi.

Owens'in aksine 'Çin gibi' fikrine katılmadığını ifade eden Trump şunları söyledi:

"Çin'in eğitim sistemi bizimkinden çok daha iyi. Biliyor musun? Eğitimde ikinci veya üçüncü olarak derecelendirilirler. Biz ise 44'üncü sıradayız."

Sunucunun o anki ifade ise sosyal medyada alay konusu oldu. Ayrıca Trump'ı da Çin savunucusu olarak nitelendiren kullanıcılar, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong benzetmeleri yaptı.

Öte yandan mufazakâr yorumcu ve siyasi aktivist olarak bilinen Owens, yaptığı Trump yanlısı aktivizmi ve Black Lives Matter ile Demokrat Parti'ye karşı eleştirileriyle de sıkça gündeme gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN