'Türkiye ambargoyu deldi' iddiasına ABD'den yanıt

'Türkiye ambargoyu deldi' iddiasına ABD'den yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Rusya'ya karşı yaptırım uygulamayı reddettiği ve ihlal ettiği iddialarına yanıt verdi. Price, ihlal ettiklerine karşı bir bilgisinin olmadığını belirterek, "Türkiye önemli bir NATO müttefiki. Ukrayna halkını destekleme ve Rusya’dan hesap sorma çabalarına önemli katkılar sundular." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Price’a bir gazetecinin kendisine yönelttiği “Türkiye’nin Rusya’ya yaptırım uygulamayı reddetmesi ve yaptırımları ihlal etmesi ABD açısından kabul edilebilir mi?” şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

Türkiye’nin yaptırım ihlali içerisine girdiğinden haberdar olmadığını belirten Price, “Türkiye önemli bir NATO müttefiki. Ukrayna halkını destekleme ve Rusya’dan hesap sorma çabalarına önemli katkılar sundular." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, ÇOK ÖNEMLİ BİR DİPLOMATİK ROL OYNADI

Sözcü Price, “Türkiye önemli bir NATO müttefiki. Ukrayna halkını destekleme ve Rusya’dan hesap sorma çabalarına önemli katkılar sundular. Türkler ayrıca herhangi bir diplomatik ilerlemenin sağlanıp sağlanamayacağını görmek için Ruslar ve Ukraynalılar’ı biraraya getirmede çok önemli bir diplomatik rol oynadı. Maalesef, Türkiye, Fransa, Almanya, İsrail ya da diğerlerince olsun, bugüne kadar üstlenilen çabaların hiçbiri çok başarı kaydedemedi. Bunun nedeni bu ülkelerin çabalarının yeterli olmaması değil, Rusya Federasyonu’nun diplomasi yürütme ve ihtilafı sona erdirme yolunda ciddi görünmemesi” diye konuştu.

Price, aynı gazetecinin soruda ısrar etmesi üzerine de, “Türkiye bağlamında yaptırımların ihlal ediliyor olduğuna ilişkin bir bilgim yok ancak Türkiye önemli katkılar yaptı. Tekrar etmem gerekirse, Türkiye bir NATO müttefiki olarak, bu bağlamda Rusya’nın saldırganlığına karşı durdu ve Ukrayna halkını desteklemeye dönük çabalara önemli katkılar sundu” diye konuştu.

Yine aynı gazeteci günlük brifingde Price’a, “ABD’nin Türkiye’ye Rusya’dan S-400 alımı nedeniyle uyguladığı CAATSA (Hasımlarla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası) yaptırımları kaldırmayı planladığı yönündeki haberleri” sordu. “Bu konuda size bir yanıtım yok” diyen Price, “Müttefikimiz Türkler’le S-400 sistemine sahip olmalarından kaynaklanan kaygılarımız hakkında devam eden bir diyalog halindeyiz” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN