Kurtulmuş: Yaptırımlara rağmen Rusya ile konuşabilen tek ülke Türkiye'dir

Kurtulmuş: Yaptırımlara rağmen Rusya ile konuşabilen tek ülke Türkiye'dir

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ''Türkiye’yi her alanda güçlü ülke halinde getirmeliyiz. Türkiye Rusya’nın yaptırdığı yaptırımları uygulamamasına rağmen Rusya ile konuşabilen tek ülkedir. Bu büyük bir güçtür. Bizim etrafımızda ki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor. Barış için Türkiye kendisini ortaya koymuştur'' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kapalıçarşı esnafı ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşının dünyayı olumsuz etkilediğini belirten Numan Kurtulmuş, “Önümüzde ki dönemde dünyada üç önemli krizler olacak. Bunlar su, enerji ve gıda krizi. Savaşın getirdiği krizi görüyorsunuz başladığından bu yana enerji fiyatları tavan yapmış durumda. Bu 3 alana dördüncüsü eklendi buda siber güvenliktir. Bu bölgede Türkiye’nin güçlü olmaktan başka alternatifi yoktur. Birleşmiş Milletler güvensizlik konseyi” haline gelmiştir. Birleşmiş Milletlerin bu yapısıyla barış çıkmaz. 200’e yakın ülke savaşa karşı çıktı. Bir kıymeti olmadı. Onun için Türkiye olarak dünyada yeni hakkaniyetli bir sistemin kurulduğuna şahit olacak” dedi.

TÜRKİYE YAPTIRIMLARA RAĞMEN RUSYA İLE KONUŞABİLEN TEK ÜLKE

Büyük güçlerin küresel çıkarlarını güçlendirmek için ellerine silah verdikleri terör örgütleriyle bölgeleri tekrardan tanzim etmeye başladıklarını kaydeden Kurtulmuş şunları söyledi:

''Ateşe elini sokmayanlar ellerin silah tutturdukları istihbarat, siyasi, asgari lojistik destek verdikleri güçlerle bölge ülkelerin siyasi haritalarını değiştirme kararı içinde oldular. Önümüzdeki dönemde dünyada üç önemli krizler olacak. Bunlar su, enerji ve gıda krizi. Savaşın getirdiği krizi görüyorsunuz başladığından bu yana enerji fiyatları tavan yapmış durumda. Bu 3 alana dördüncüsü eklendi buda siber güvenliktir. Bu bölgede Türkiye’nin güçlü olmaktan başka alternatifi yoktur. Bizim elimizde yüzümüzde kendi eksenimizdir. Türkiye’yi her alanda güçlü ülke halinde getirmeliyiz. Türkiye Rusya’nın yaptırdığı yaptırımları uygulamamasına rağmen Rusya ile konuşabilen tek ülkedir. Bu büyük bir güçtür. Bizim etrafımızda ki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor. Barış için Türkiye kendisini ortaya koymuştur.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN BU YAPISIYLA BARIŞ ÇIKMAZ

Bu insanların geleceği 5 tane ülkenin arasında. Dünya adaletsizlik söz konusu. Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi artık “Birleşmiş Milletler güvensizlik konseyi” haline gelmiştir. Birleşmiş Milletlerin bu yapısıyla barış çıkmaz. 200’e yakın ülke savaşa karşı çıktı. Bir kıymeti olmadı. Onun için Türkiye olarak dünyada yeni hakkaniyetli bir sistemin kurulduğuna şahit olacak. Böylesi sistem taşınamaz bir sistemdir. Ne göç meselesini ne de açlık meselesini çözebilen ve gelecekte olan gıda krizini çözebilecek bir samimiyetleri yok. Yeniden güçlü büyük Türkiye tüm insanlık hayrına olacak çalışmayı ortaya koyacaktır”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN