Türkiye oligarklar için güvenli liman oldu: 'Putin'in kasası' İstanbul'da

Türkiye oligarklar için güvenli liman oldu: 'Putin'in kasası' İstanbul'da

Rus milyarder Abramoviç'in ardından bir Rus oligarkın yatı daha Türkiye'de. Putin'in çocukluk arkadaşı olan, Stroygazmontazh inşaat firmasının sahibi Rotenberg'in süper yatı 'Rahil', Viaport Marina'ya demirledi.

Rusya-Ukrayna savaşı 58. gününde devam ediyor. Savaşın başlamasından kısa süre sonra ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke tarafından sıkı yaptırımlara maruz kalan Rus oligarkların mal varlıkları dondurulmuştu. Bu olayın arkasından Rus milyarder Roman Abramoviç'in yatlarının Türkiye'ye demirlemesi ise uluslararası medyada epey dikkat çekmişti. Abramoviç, Türkiye'de gerçekleşen barış müzakerelerinde de kilit bir isimdi.

Abramoviç'in ardından bugün bir Rus oligarkın daha yatı Türkiye'ye geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çocukluk arkadaşı olan ve Rus liderin Gelendzhik'teki 'Putin Sarayı'nın sahibi olduğu söylenen Arkady Rotenberg'in süper yatı 'Rahil', Tuzla İstanbul'a ulaşarak Viaport Marina'ya demirledi.

1-002.jpg

Rotenberg'in sahibi olduğu Stroygazmontazh inşaat firması, Kırım Köprüsü'nün yapımını da üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN