Türkiye'den ABD'ye S-400 yanıtı: Önce F-35 ve Patriot

Türkiye'den ABD'ye S-400 yanıtı: Önce F-35 ve Patriot

Amerikalı eski bir CIA yetkilisi, Wall Street Journal gazetesinde yazdığı yazıda Türkiye'nin elindeki S-400 füzelerini Ukrayna'ya verebileceği önerisinde bulunmuştu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bu yazıya karşılık olarak, önce F-35 ve Patriot'ların Türkiye'ye verilmesi gerektiğini savunan bir makale kaleme aldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişiminin ardından Batılı ülkeler Moskova rejimine karşı ağır yaptırım kararları almış ancak Ukrayna’ya ciddi bir yardımda da bulunmamışlardı. Türkiye ise Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmamakla beraber işgal harekâtını eleştirmişti.

ABD’de yayın yapan Wall Street Journal'da (WSJ), geçen günlerde Türkiye hakkında bir analiz kaleme alınmıştı. Analizi kaleme alan Eski CIA yöneticisi ve Rusya ve Avrasya uzmanı Paul Kolbe, Türkiye’nin, Rusya’dan aldığı ve yaptırımlara neden olan S-400 füzelerini Ukrayna’ya vermesini teklif etmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan Kolbe’un bu teklifine bir yanıt geldi. WSJ’de bir yazı kaleme alan İletişim Başkanı, teklifin gerçekçi olmadığını savundu.

“ÖNCE F-35 VE PATRİOTLAR”

Kolbe’un fikirlerinin aktarıldığı yazıda, fikrin pek gerçekçi olmadığı kaydedildi. Bu fikrin Türkiye'nin son dönemde Batı ile yaşadığı sorunları tartışmak için bir fırsat sunduğunun da belirtildiği yazıda, Washington yönetimine F-35 ve Patriot hatırlatması da yapıldı.

İletişim Başkanı yazısında, “Sayın Kolbe'nin S-400 argümanını geliştirmek için Batı'nın yapması gereken, F-35 savaş uçaklarını ve Patriot bataryalarını Türkiye'ye ön koşulsuz teslim etmektir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN